Dončić potrdil utrujenost in že omenil nastop na EP naslednje leto

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Grčija je zasluženo ugnala Slovenijo.
Oglej si celoten članek

Slovenska košarkarska reprezentanca se ni uspela drugič zapored uvrstiti na olimpijske igre. Na kvalifikacijskem turnirju v Pireju jih je prepričljivo v polfinalu premagala grška izbrana vrsta.

 "Čestitke Grčiji. Bila je boljša, bolj spočita, bolj agresivna, predvsem pa ima odlično ekipo z Giannisom in številnimi drugimi zvezdniki ter izjemnim trenerjem. Poraz je neuspeh, saj smo sem prišli po olimpijske igre. Žal smo naleteli na boljšega nasprotnika. Za mano je dolga in naporna sezone, priznam, da sem zelo utrujen in se hkrati zavedam, da bi lahko v drugačnem stanju dal več od sebe. Zdaj me čaka zaslužen počitek, naslednje leto pa nova reprezentančna akcija na evropskem prvenstvu," je po dvoboju dejal Luka Dončić.

Ta je sicer v slabem letu odigral 106 tekem: osem na lanskem svetovnem prvenstvu, tri v pripravah na NBA sezono, 70 v rednem delu najmočnejše lige na svetu, kjer je bil prvi strelec, 22 v končnici, za konec pa še tri v kvalifikacijah za OI.

"Grčija je odlična ekipa, ki si je zaslužila zmago. Poleg velikega zvezdnika ima še cel kup odličnih, evroligaških igralcev in to je danes dokazala. Naš slab začetek ji je dal še dodaten zagon, tako da je razlika hitro narasla. Na trenutke smo sicer imeli ravnotežje, vendar pred tako publiko in tako ekipo zaostanka ni bilo mogoče zmanjšati. Čeprav nismo izpolnili cilja, je bil turnir dobra šola za nekaj mladih igralcev, ki bodo v prihodnosti okostje te reprezentance," pa je po porazu razmišljal slovenski selektor Aleksander Sekulić.

Foto: Profimedia Aleksander Sekulić

Da so Grki zasluženo slavili je dejal tudi Klemen Prepelič: "Grčija je bila dominantna od prve do zadnje minute. Izjemno dobro so se pripravili. Vedeli so za svoje prednosti in slabosti. Izkoriščali so premoč Antetokounmpa pod košem in prihajali do odprtih metov na koš. Mi smo tvegali in določenim igralcem puščali malo več prostora, prav trojke Walkupa in Kalatesa pa so nas na koncu pokopale."

Slovenija bo naslednje uradne tekme zdaj igrala v novembru, ko se bodo nadaljevale kvalifikacije za Eurobasket 2025. V skupini A je na dveh tekmah premagala Ukrajino in Izrael ter je na vrhu lestvice. Poleg omenjenih tekmic se v skupini nahaja še Portugalska, ki bo naslednji nasprotnik Slovenije. Ta je z dvema točkama izgubila proti Izraelu, z enako razliko pa premagala Ukrajino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:20 6. Julij 2024.

    In kaj imajo sedaj mediji od tega Dončića. Vsem je bilo jasno, da sam ne more veliko narediti. Sekulić naj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.