Prizor, ki odmeva! Dončič sploh ni dvomil, kaj se bo zgodilo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Uvodno zmago moštva Dallas Mavericks v novi sezoni lige NBA je zaznamovala rekordna predstava Klaya Thompsona.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Dallas Mavericks, aktualni finalisti lige NBA, so zmagovito začeli novo sezono severnoameriške lige. Za uvod so varovanci Jasona Kidda premagali San Antonio Spurs (120:109). 

Izkazal se je debitant v dresu teksaškega moštva Klay Thompson, ki se je Dallasu pridružil iz Golden Stata. Nekdanji dologletni pajdaš Stepha Curryja je ob 60-odstotnem metu izza črte (6/10) potopil šest trojk, kar je rekord franšize ob debiju.

NBA Luka na začetku malce zarjavel, nato prepričljivo dobil boj z Wembanyamo

Štirikratni prvak lige NBA je tekmo končal z 22 točkami, temu je dodal še sedem skokov in tri ukradene žoge. Statistično uspešnejši je bil samo Luka Dončić, ki je svojo sedmo sezono v NBA odprl z 28 točkami, desetimi skoki in osmimi podajami ob 36-odstotnem metu iz igre.

Slovenec je bil po zmagi poln hvale na račun zvezdniškega soigralca. "Igrati z nekom, kot je on, je zelo enostavno. To ti precej olajša življenje, to olajša življenje celotni ekipi. Tako dobro se je gibal. Res je bil super," je dejal Dončić.

"Zadel je veliko kopico metov, tudi v obrambi se je izkazal. Vesel sem, da ga imamo," je dodal najbolji strelec lanske sezone.

Thompson je priznal, da je imel pred začetkom tremo. "Čutil sem živce, bil sem zelo nemiren, a k sreči to mine po nekaj minutah. Ko vidiš, da ti gre, ko dosežeš prvi koš, se počutiš odlično. Ne bi si mogel želeti boljšega prvenca. Vendar je to le majhen korak na poti do tja, kjer si želimo biti na koncu sezone. Modra je moja najljubša barva in Mavs-modra mi zelo pristoji," je dejal.

Kakšno zaupanje v Dončićevih očeh uživa Thompson, dokazuje več akcij, v katerih se je slovenski košarkar pričel vračati v obrambo, še preden je žoga zapustila Američanove roke.

Foto: Print Screen

"Kadar se ti ponudi odprt met, lahko včasih preveč razmišljaš. Izvedel sem, da se je Luka že prej vračal v obrambo. Vesel sem, da ni zaradi mene izpadel neumno," je komentiral Thompson.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.