Di Montezemolo: Alonso bo dirkač Ferrarija

Foto: Žurnal24 Po besedah Di Montezemola bo Fernando Alonso prej ali slej dirkal za moštvo iz M
Novinarji Fernanda Alonsa že dolgo povezujejo z moštvom Ferrarija. Zdaj je Luca Di Montezemolo dejal, da je njegov prihod le še vprašanje časa in svoje moštvo primerjal z Realom.
Oglej si celoten članek
"Prej ali slej bo Fernando Alonso dirkač Ferrarija. Bomo še videli, kdaj," je dejal Ferrarijev predsednik Luca di Montezemolo. Alonsa so dolgo povezovali z rdečo ekipo, namigovanja pa so se še okrepila pred kratkim, ko je glavni pokrovitelj Ferrarija postala španska banka Santander. Ni skrivnost, da si ta v moštvu želi Alonsa.

Di Montezemolo je povedal, da imajo za naslednjo sezono že dovolj dirkačev, snubuitev Alonsa pa bi se zelo verjetno utegnila zgoditi v prihodnosti. "Za naslednjo sezono imamo Räikkönena, Masso, Fisichello, Badoerja, Geneja in, upam, Schumacherja. To bo rezervna klop, kakršno ima Real Madrid!“ je bil nadvse slikovit Di Montezemolo: "Kljub temu sem vedno občudoval Alonza, ki je imeniten dirkač. Opazil sem ga že v Minardiju. Vsi veliki dirkači pa prej ali slej pridejo k Ferrariju. Pred dirko v Imoli je k meni prišel Ayrton Senna in mi dejal: 'Kariero želim skleniti v Ferrariju.' Da ne naštevam Prosta, Laude, Manslla, Schumacherja … Gledamo naprej. Življenje je še dolgo.“
 

Schumacher še tri leta

Michael Schumacher je v petek podpisal novo pogodbo, po kateri bo še tri leta svetoval italijanskemu moštvu Ferrari.

Italijan je znova izrazil podporo ideji o treh dirkalnikih: "Mislim, da je bolje, da imajo boljša moštva po tri dirkalnike, kot pa da imajo malo znane ekipe dva nekonkurenčna dirkalnika z nekonkurenčnima voznikoma. Mislim, da F1 Ponuja odličnost, zato se zavzemam za nove voznike s konkurenčnimi bolidi. Tretji avto naj pripade mlademu vozniku ali nekomu novemu v F1. To bi bilo dobro za ta šport. Poglejte, kaj bi naredila vrnitev Michaela Schumacherja v Valencii. Moramo biti zazrti v prihodnost.“
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.