Detroit zmlel Anaheim

Foto: Žurnal24 Detroit je opravil odlično delo na tekmi z Anaheimom.
Hokejisti so sinoči v severnoameriški ligi NHL odigrali dve tekmi konferenčnega polfinala. Visokih zmag so se veselili hokejisti Detroita in Bostona, ki so dosegli po štiri zadetke.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Navijači led zasuli s pokovko

Na zahodu je Detroit premagal Anaheim s 4:1 in povedel s 3:2 v zmagah, visoko zmago s 4:0 pa je dosegel tudi Boston, ki je Carolino ugnal s 4:0 in se tako izognil predčasnemu slovesu; Carolina zdaj vodi s 3:2 v zmagah. Detroit le še ena zmaga loči od uvrstitve v konferenčni finale. Ryan Whitney je z edinim zadetkom Anaheima v drugi tretjini obudil nekaj upanja za drugačen razplet, ki ga je podprl tudi vratar Jonas Hiller s 34 obrambami. Njegov vratarski tekmec na drugi strani igrišča je imel precej manj dela; Chris Osgood je dvoboj končal s 16 obrambami. Šesta, morda že odločilna tekma te serije, bo na sporedu v torek v Anaheimu.

Pomembnejši je bil obračun v Bostonu: če bi domači izgubili, bi se Carolina že uvrstila v konferenčni finale na vzhodu. Toda tokrat so bili domači hokejisti neustavljivi, gostje pa ne najbolj razpoloženi. Vratar Bostona Tim Thomas je ustavil vseh 19 strelov na svoj gol in s tem prvič v karieri dosegel "shutout" v končnici. Junak v napadalni vrsti domačih je bil Phil Kessel z dvema zadetkoma, prvega od štirih Bostonovih je dosegel Marc Recchi, zadnjega pa Milan Lučić. Pri gostih se je kljub štirim prejetim golom izkazal vratar Cam Ward, ki je ubranil preostalih 36 strelov. Carolina bo imela novo priložnost za odločilno zmago na šesti tekmi na domačem terenu v torek.

Liga NHL, končnica, 2. kolo:

Zahod:
Detroit Red Wings : Anaheim Ducks 4:1 /3:2/

Vzhod:
Boston Bruins : Carolina Hurricanes 4:0 /2:3/
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.