Črna sobota slovenskih predstavnikov

Foto: Žurnal24 Sašo Ožbolt je bil s 25 točkami najboljši strelec srečanja v Ljubljani. (Foto: S
Košarkarji Uniona Olimpije so v 22. kolu lige NLB skoraj presenetili Partizana, saj so imeli v zadnjih sekundah priložnost za zmago. Poražena tudi Krka in Helios.
Oglej si celoten članek
Union Olimpija je v prvem polčasu dobro izkoristila utrujenost igralcev Partizana , ki so v zadnjih šestih dneh odigrali dve zelo naporni tekmi (Crvena zvezda, Unicaja Malaga), in po zaslugi 18 točk Ožbolta odšla na odmor s prednostjo petih točk. Razlika se je v nadaljevanju še povečala, tako da je v 26. minuti znašala že 17 točk (55:38). A tu se je Unionu Olimpije povsem ustavilo. V zadnji četrtini so zmaji dosegli le osem točk, in vknjižili trinajsti poraz v ligi NLB. Škarje in platno so sicer imeli v svojih rokah, a je eden najbolj vidnih posameznikov na tekmi Sašo Ožbolt v zadnjem napadu tekme zapravil priložnost za zmago.

Odsotnost Nicholasa Jacobsona se je košarkarjem Heliosa še kako poznala. © ABA

 
Po treh zaporednih porazih si košarkarji Crvene zvezde niso smeli privoščiti novega spodrsljaja, zato so tekmo v dvorani Komunalnega centra v Domžalah vzeli nadvse resno in na koncu pričakovano dosegli sedemnajsto zmago. Pri isti številki pa je zdaj tudi Helios , le z razliko, da imajo Domžalčani toliko porazov. Brez poškodovanega prvega igralca moštva in drugega strelca lige Nicholasa Jacobsona (16,4 točke na tekmo) ter brez Domna Žeraka , ki je sicer vstopil v igro, a le za nekaj minut, so bili Domžalčani že v štartu v podrejenem položaju. Kljub temu so se zgledno borili, dolgo držali ravnotežje v igri, na koncu pa vendarle morali priznati premoč boljši ekipi.

Oslabljena Krka ji tudi drugič v sezoni ni bila kos Zagrebu, še posebej, ker so imeli gostje izreden strelski večer. Zadeli so 13 trojk iz 21 poskusov, imeli so visok, 54 odstoten met za dve točki, hkrati pa so Novomeščane nadigrali tudi pod obročema.

Liga NLB, 22. kolo:

Helios : Crvena zvezda 63:69
Snow 29, Laskevič 12; Dragičević 16.

Krka : Zagreb CO 64:84
Balažič 17, Marcelić 16; Štimac 25, Mulaomerović 18

Partizan : U. Olimpija 69:67
Lasme 15, Tepić 13; Ožbolt 20, Golubović 15, Nešović 13

Zadar : Budućnost 92:69
Gečevski 22, Johnson 16; Dašić 17

Hemofarm STADA : FMP Železnik 90:83

Bosna ASA BHT : Vojvodina Srbijagas 94:68
Ikonić in Šehović 17; Borovnjak 17

Cibona : Split  79:73
Anderson 18, Rozić 16; Shannon 19, Jamon 17
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.