Črn Katarinin dan

Foto: Žurnal24 Srebotnikova je najprej izgubila dvoboj proti Flavii Pennetti, nato pa še dvojic
Pot Katarine Srebotnik v Zürichu med posameznicami se je končala v četrtfinalu, med dvojicami pa prav tako, čeprav sta bili z Ai Sugijamo najmanj enakovredni Nemki in Švicarki.
Oglej si celoten članek
 

Zürich (WTA), četrtfinale

K. Srebotnik (SLO) : F. Pennetta (ITA) 5:7, 2:6
A. M. Garrigues (ŠPA) : V. Azarenka (BLR) 4:6, 6:3 *
*predaja
V. Williams (ZDA, 3) : F. Sciavone (ITA)  6:3, 6:3
A. Ivanović (SRB, 2)
: P. Kvitova (CZE) 6:1, 6:4

Katarina Srebotnik in Flavia Pennetta sta doslej – vključno z današnjim – odigrali pet dvobojev, tretjič pa je bila uspešnejša Italijanka. V Zürichu sta se srečali že tretjič. Leta 2004 je bila uspešnejša Pennetta, leto pozneje pa Velenjčanka. Naša predstavnica se je v četrtfinale uvrstila, potem ko je po težkem dvoboju premagala Poljakinjo Agniezsko Radwansko . Pennetta pa je v treh nizih ugnala prvo igralko sveta Jeleno Janković. Druga polfinalistka je postala Venus Williams, ki je s 6:3 in 6:3 odpravila Francisco Sciavone, tretja pa Anabel Medina Garriges, ki ji je dvoboj predala Viktorija Azarenka. Kot zadnja se je v polfinale uvrstila srbska lepotica Ana Ivanović, ki je ugnala češko kvalifikantko Petro Kvitovo.

 

Zürich (WTA), četrtfinale, dvojice

A.-L. Grönfeld (NEM), P. Schenider (ŠVI) : K. Srebotnik (SLO, 2), A. Sugijama (JAP, 2) 6:4, 0:6, 10:8

Zvečer je Katarina Srebotnik nastopila še v dvojicah. S svojo tradicionalno partnerico Japonko Ai Sugijama sta loparje prekrižali z Nemko Anno-Leno Grönefeld in Švicarko Patty Schnyder. Na koncu sta bili boljši nemško govoreči tenisačici, in sicer s 6:4, 0:6 in 10:8. Pravzaprav sta bili drugopostavljeni Katarina in Ai na dvoboju boljši, imeli sta uspešnejši tako prvi kot drugi servis, vendar sta žal klonili v zadnjem, odločilnem nizu, ki se igra le do deset. Velenjčanka je tako za letos končala z nastopi na tem švicarskem turnirju.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.