Chicago se ne da

Foto: Žurnal24 Patrick Sharp je bil najzaslužnejši za prvo zmago Chicaga.
Moštvo Chicago Blackhawks je na tretji tekmi konferenčnega finala zahodnega dela lige NHL proti Detroit Red Wings osvojilo prvo zmago (4:3). Detroit vodi serijo z 2:1.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Chicaga so slavili šele po podaljšku. Odločilni gol je dal Patrick Sharp, ki se je vpisal med strelce že v prvi tretjini tekme. Branilci naslova Stanleyjevega pokala, aktualni prvaki iz Detroita, so začeli slabše, oslabljeni tudi zaradi odsotnosti poškodovanega Pavla Dacjuka. Domače moštvo je že v prvi tretji povedlo z 2:0, ko sta mrežo zatresla hokejista Sharp in Andrew Ladd. Sammy Pahlsson je nato v drugi tretjini izid v prid Chicaga popravil na 3:0. A veselje Chicaga ni trajalo dolgo, saj se Detroit ni predal in pripravil presenečenje ter s silovitim napadom izenačil. Pred mrežo Nikolaja Habibulina so se zvrstili Nicklas Lidstrom, Brian Rafalski in Jonathan Ericsson, ki so zadeli v zadnjih petih minutah druge tretjine, izid pred začetkom tretje pa je bil 3:3. Trener Chicaga Joel Quenneville je potegnil logično potezo. Habibulina je poslal na klop, pred mrežo pa poslal Cristobala Hueta. Moštvi bosta četrto tekmo igrali v nedeljo v Chicagu.

Liga NHL, konferenčni finale:
Zahod:

Chicago Blackhawks : Detroit Red Wings 4:3 (po podaljšku) /1:2/*

* izid v zmagah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.