"Četrto mesto enako kot 50."

Foto: Žurnal24 Robi Kranjec je bil s svojim nastopom zadovoljen. (Foto: Reuters)
Na sobotno tekmo na olimpijskih igrah na veliki skakalnici so se uvrstili vsi štirje Slovenci. Robert Kranjec neposredno, Peter Prevc je bil 21., Jernej Damjan 23 in Mitja Mežnar 39.
Oglej si celoten članek
Prva serija tekme na veliki skakalnici se bo v Whistlerju v soboto začela ob 21.30 po slovenskem času.

Vsi štirje slovenski skakalci so bili uspešni v kvalifikacijah za sobotno olimpijsko posamično tekmo na veliki skakalnici v Whistlerju. Peter Prevc (129,5 m) je kvalifikacije končal na 21. mestu, Jernej Damjan je bil z enako daljavo dve mesti slabši, s 120 metrov dolgim skokom pa je nastop z 39. mestom ujel tudi Mitja Mežnar.

Robi Kranjec je imel nastop že zagotovljen, skočil pa je 134,5 m. Najdaljši med kvalifikanti je bil Japonec Noriaki Kasai s 142,5 metra. Enako daljavo je imel med tistimi, ki so imeli nastop zagotovljen, Norvežan Anders Jacobsen, aktualni prvak s srednje naprave Švicar Simon Ammann pa je z nižjega naletnega mesta kot večina tekmecev skočil 140,5.

Super! Sem prav dobro nastopil, saj smo morali s štirih naletnih mest nižje, kar je na tej skakalnici zelo veliko. Malo se menjajo tudi razmere, a tako bo vsaj jutri na tekmi bolj napeto.
Robert Kranjec

Kranjec, ki se te dni otepa še s poškodbo gležnja, je bil s svojim skokom zadovoljen, saj je žirija tekmovanja po kvalifikacijah nalet znižala za štiri mesta.   S trening-skokom je bil zelo zadovoljen. “Super! Sem prav dobro nastopil, saj smo morali s štirih naletnih mest nižje, kar je na tej skakalnici zelo veliko. Malo se menjajo tudi razmere, a tako bo vsaj jutri na tekmi bolj napeto,” je povedal Leteči Kranjčan, ki bi bil na tekmi zadovoljen z dvema super skokoma. A še vedno vztraja, da na olimpijskih igrah šteje le kolajna: “Že četrto mesto na olimpijskih igrah je enako, kot da bi bil 50.”

Nekoliko manj od lastnih pričakovanj je danes pokazal Prevc. “Jah, danes nisem naredil tistih pravih skokov, ki sem jih kazal včeraj in še na današnjem treningu, ampak jutri bo boljše,” je samozavestno napovedal najmlajši skakalec teh olimpijskih iger in dodal: “Mislim, da niti ni treme, nekaj se je zgodilo, ampak jutri tega ne bo več. Jutri bi bil zadovoljen z dobrimi skoki, nezadovoljen pa s slabimi.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.