Bryant postavil nove meje

Foto: Žurnal24 Pau Gasol in tovariši iz Los Angelesa so ugnali Toronto Raptorse.
Od Slovencev v ligi NBA se je veselil le Saša Vujačič, ki je z Lakersi ugnal Toronto Raptorse. Goran Dragič proti Netsom ni igral. Kobe Bryant do novega mejnika v svoji karieri.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Detroit : Portland 85:96
Philadelphia : Chicago 92:103
Denver : Houston 104:94
Phoenix : New Jersey 109:117
LA Lakers : Toronto 112:99

Košarkarji v ligi NBA so bili sinoči dejavni na petih parketih. Od naših ameriških legionarjev je bil najuspešnejši Saša Vujačič, ki je z Lakersi premagal Toronto s 112:99. Mariborski košarkar je v 18 minutah dosegel pet točk in imel še po štiri skoke ter uspešne podaje in dve izgubljeni žogi. Ekipa iz mesta angelov še naprej melje tekmece. Njen dosedanji "score" je 14 zmag in poraz, kar je najboljši izkupiček v ligi NBA. Za las zaostaja prvak Boston z izkupičkom 16:2. Izbranci stratega Phila Jacksona niso imeli veliko težav s Kanadčani, najbolj razpoložena moža na parketu Staples Centra pa sta bila Španec Pau Gasol (24 točk in devet skokov) ter Kobe Bryant. Prvi zvezdnik moštva je zbral 23 točk in sedem podaj, v zgodovino NBA pa se je zapisal kot igralec, ki mu je najhitreje uspelo doseči 22.000 točk. "Nekdo je v časopis napisal, da Kobe potrebuje 38 točk, da bi postal najmlajši igralec, ki bo dosegel 22 tisoč točk, kar je tako, kot če bi pred opico postavil banano. To bi nam nocoj lahko prekrižalo načrte," se je na medije jezil trener LA-ja Phil Jackson. Phoenix Gorana Dragiča je izgubil proti Netsom s 117:109, Gogija pa trener ni poslal v igro.

Med bolj zanimivimi dvoboji pa je bil tudi obračun med Detroitom ter Portlandom. Pri Blezersih je blestel predvsem LaMarcus Alridge, ki je dosegel 27 točk, uspešno pa mu je sledil tudi Brandon Roy z 19. Pri batih je bil strelsko najbolj navdahnjen Richard Hamilton (19 točk). Allen Iverson je igral precej razglašeno, v 31 minutah mu je uspelo doseči osem točk, njegova večja osredotočenost na podajanje pa ni bila pretirano posrečena. Kljub temu so se košarkarji iz Detroita po zaostanku 12 točk v prvem delu vrnili v četrti četrtini in rezultat izenačili na 75, vendar od presenečenja ni bilo nič, saj je Portland nato znova stopil na plin in zmagal s 96:85. " Ko je Detroit naredil preobrat, so moji fantje ostali mirni. V napadu so zadevali, ko je bilo treba, v obrambi pa zaustavili najnevarnejše Detroitove napadalce," je po srečanju povedal Portlandov trener Nate McMillan.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.