Brajkovič drugi na dirki po Lombardiji

Foto: Žurnal24 Damiano Cunego je slavil s pomočjo samostojnega pobega.
Jani Brajkovič je na 242 kilometrov dolgi dirki po Lombardiji dosegel enega od svojih največjih uspehov, saj je zasedel drugo mesto. Zmagal je Damiano Cunego iz moštva Lampre.
Oglej si celoten članek
Jani Brajkovič si je na dirki po Lombardiji prikolesaril sijajno drugo mesto. Zmagal je Damiano Cunego . Tretje mesto je na zadnji dirki letošnjega ProToura, katerega zmagovalec je Španec Alejandro Valverde , zasedel Kolumbijec Rigoberto Uran . Cunego si je zmago zagotovil v slogu svetovnega prvaka Alessandra Ballana : s samostojnim napadom približno osem kilometrov pred ciljem. Pri tem pa mu je pomagal prav Ballan.

Jani je bil odličen drugi. © Luka Peskar

 
"To je moja dirka, toda brez pomoči mojih moštvenih kolegov ne bi mogel zmagati," je bil na cilju hvaležen 27-letni kolesar iz Verone, ki je letos dobil tudi nizozemsko spomladansko klasiko Amstel Gold Race: "S sezono moram biti zadovoljen. Res je, da sem pričakoval več na Giru in Touru, toda predvsem na Giru nisem imel prave sreče. Enodnevne preizkušnje pa so mi kar uspevale."   Poleg Brajkoviča, ki je na enodnevnih dirkah ProToura zabeležil največji uspeh slovenskega kolesarstva (edina slovenska zmaga Mateja Mugerlija se je zgodila na etapni dirki), sta nastopila še dva slovenska predstavnika, in sicer Gorazd Štangelj in Matej Mugerli. Tekmovalca Liquigasa se nista izkazala, Štangelj je bil 54. (+5:54), Mugerli pa je ciljno črto v Comu prečkal na 83. mestu. Brajkovič je z drugim mestom dokazal, da je ob koncu sezone v odlični formi in gotovo ni najbolj zadovoljen z dejstvom, da letos večjih dirk ne bo več.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.