Boston znova na pohodu

Foto: Žurnal24 Paul Pierce je znova dokazal svoje mojstrstvo.
Košarkarji Bostona so v ligi NBA nadaljevali svoj zmagoviti pohod z zmago nad Minnesoto. Od slovenskih košarkarjev pa ni na parket stopil nihče. Beno Udrih je namreč poškodovan.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Toronto : Orlando 90:113
Boston : Minnesota 109:101
Detroit : Cleveland 80:90
Sacramento : Oklahoma 122:118*
* po podaljšku

Sinoči so Celticsi proti Timberwolvesom dosegli še enajsto zaporedno zmago in 40. v sezoni. Čeprav je Kevin Garnett obležal doma z gripo. Njegov učinek je nadomestil Paul Pierce s 36 točkami, 11 skoki in šestimi podajami. To je bilo sicer že 62. v njegovi karieri, da je dosegel 35 točk ali več. "Paul ve, kdaj moštvo potrebuje njegov prispevek. Za to je treba imeti posebno sposobnost. Veliko igralcev meni, da jo ima, Pierce pa jo udejanja," je svojega varovanca pohvalil trener Bostona  Doc Rivers . Najboljši strelec Minnesote je bil Al Jefferson , sicer nekdanji košarkar Bostona, ki je s 34 točkami in 11 skoki vpisal svoj že 26 "dvojni dvojček" v sezoni.

James je dosegel kar 33 točk.© Reuters

 
V Sacramentu v zvezni državi Kalifornija je bil najboljši strelec Kevin Martin , ki je za domače vpisal 37 točk, Kralji pa so se tako lahko po osmih porazih veselili prve zmage. Veteran Bobby Jackson je odločal v podaljšku, ko je vknjižil šest od 11 točk. V vrstah Oklahoma Cityja so imeli tudi dobre strelce. Russell Westbrook je s 34 točkami zabeležil celo dosežek kariere, Kevin Durant jih je nanizal 33, Jeff Green je dodal 28 točk in 13 skokov, Nick Collison pa je imel 14 skokov in deset točk. Bena Udriha , ki je delegaciji KZS obljubil sodelovanje na EP na Poljskem, ni bilo v ekipi zaradi poškodbe meč.

Konjeniki so tokrat v gosteh v derbiju moštev centralne skupine premagali Detroit . Rabelj moštva Pistons je bil LeBron James s 33 točkami, ki je imel prav v zadnjih minutah zvezdniške trenutke s podajo, trojko in uspešnim metom izza črte. Izkazala sta se tudi Mo Williams z 22 točkami in sedmimi skoki ter Žydrunas Ilgauskas s 13 točkami in osmimi skoki. Konjeniki, ki v centralni skupini vodijo pred Detroitom za 12 zmag, so se tako maščevali Pistonsom za poraz 20. novembra. V odstotku zmag so izenačeni z najboljšim moštvom na zahodni obali Los Angeles Lakers. Najslabše moštvo atlantske skupine Toronto Raptors pravzaprav ni imelo možnosti proti vodilnemu moštvu jugovzhodne skupine Orlando Magic . Dwight Howard (29 točk, 14 skokov) in Jameer Nelson (18 točk, deset podaj in osem skokov) sta vsak vknjižila dvojni dvojček.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.