Bomba! Šeško v samem vrhu želja velikana, zamenjal naj bi enega največjih

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Pri Barceloni naj bi Šeška videli kot enega morebitnih naslednikov legendarnega Roberta Lewandowskega.
Oglej si celoten članek

Barcelona je pod novim strategom Hansiejem Flickom odlično zakorakala v novo sezono, velike zasluge za to pa gredo izjemnemu poljskemu napadalcu Robertu Lewandowskemu, ki po novi združitvi s Flickom igra kot prerojen.

Potem ko je v svoji prvi sezoni v vrstah Blaugrane na 46 tekmah dosegel 33 zadetkov, se je zdelo, da so lani legendarnemu Poljaku leta počasi le prišla do živega ter da se njegova krivulja obrača navzdol. Na 49 tekmah je namreč prispeval "le" 26 zadetkov. Spoštovanja vreden dosežek, a vseeno njegov drugi najslabši izkupiček v zadnjih trinajstih letih.

Foto: Profimedia Robert Lewandowski

Toda v letošnji sezoni znova dokazuje, da gre še vedno za enega najboljših nogometašev na svetu, potem ko je na uvodnih sedmih tekmah sezone prispeval že šest zadetkov. Toda izjemni Poljak ima vseeno na svoji grbi že 36 let in ko mu bo čez dve leti potekla pogodba z Barcelono, jih bo štel že skorajda 38.

Prav tako Barcelona na svoji klopi nima prave menjave za izvrstnega Poljaka, ki bi lahko zasedel njegovo mesto v špici napada ponosa Katalonije, ko bo enkrat prišel čas za slovo Lewandowskega. Zato naj bi se po pisanju katalonskih medijev vodstvo kluba že zazrlo v prihodnost ter začelo z iskanjem Poljakovega naslednika.

Foto: Epa Haaland

Po poročanju novinarjev katalonskega Sporta naj bi imeli pri Barceloni seznam želja, na katerem so podčrtali imena treh napadalcev. Prvi, Erling Haaland, se zdi precej neuresničljiva želja, vsaj če pogledamo finačno moč Barcelone in Manchester Cityja ter Norvežanovo pripadnost klubu, za katerega je nekdaj igral že njegov oče.

Dosti bolj zanimivi in realni sta tako drugi dve imeni s seznama. Švedski stroj za zadetke, ki blesti pri lizbonskem Sportingu, Viktor Gyökeres, ki je za portugalski klub dosegel že 52 zadetkov na 57 tekmah, ter naš Benjamin Šeško!

Foto: Saša Despot slovenija - finska, Benjamin Šeško

Sportu so našega nogometnega dragulja opisali kot "slovenskega čudežnega dečka", obenem pa dodali, da bi bil izmed omenjene trojice zagotovo najlažje dostopen. Pogodba ga z nemškim prvoligašem iz Leipziga veže vse do poletja 2029, njegova vrednost pa je po transfermarktu ocenjena na 50 milijonov evrov.

Najmlajši igralec in strelec v zgodovini slovenske reprezentance je za rdeče bike iz Leipziga na 48 tekmah prispeval 20 zadetkov, predvsem pa je izmed omenjene trojice daleč najmlajši, z največjim prostorom za razvoj. Če bi se odločili, da ga zvabijo v svoje vrste, bi se dve sezoni lahko učil od enega najboljših na svetu, preden bi kot že precej bolj izdelan nogometaš v začetni enajsterici zasedel njegovo mesto. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.