Bolta dež ne ovira

Foto: Žurnal24 Težke razmere Jamajčana niso motile. (Foto: EPA)
Sloviti jamajški sprinter Usain Bolt je na četrtkovem atletskem mitingu zlate lige v Oslu dobesedno potolkel vse tekmece v teku na 200 metrov ter s časom 19,86 postavil najboljši letošnji izid na svetu.
Oglej si celoten članek

Trikratni olimpijski in svetovni prvak ter svetovni rekorder v tekih na 100 in 200 metrov Usain Bolt je letošnjo najboljšo znamko na svetu na 200 metrov postavil v zelo težkih razmerah. V tej disciplini je nazadnje nastopil maja lani v Šanghaju, kljub 13-mesečni odsotnosti pa je bil na mokri stezi v norveški prestolnici na mitingu zlate lige hiter kot strela. Drugo mesto je osvojil Norvežan Jaysuma Saidy Ndure (20,43), tretje pa Jamajčan Mario Forsythe (20,49).

"Kljub neprijaznemu vremenu je bilo vse v redu, steza je bila precej dobra. V petek se vračam v domovino, po tritedenskih pripravah pa bom ponovno nastopil v Parizu," je po zmagi dejal 24-letni Bolt, ki bo v francoski prestolnici (8. julija) prav tako nastopil v teku na 200 metrov.

Semenya šele tretja
Ob Boltu se je izkazala tudi Maročanka Halima Hachlaf, njen čas 1:58,27 pa je prav tako najboljši letošnji rezultat na svetu. Drugo mesto je zasedla Rusinja Marija Savinova, šele tretje pa razvpita atletinja iz Južnoafriške republike Caster Semenya.

V norveški prestolnici je padel še en letošnji najboljši izid na svetu, v teku na 3000 metrov z zaprekami pa ga je postavil kenijski srednjeprogaš Paul Kipsiele Koech (8:01,83). Drugo mesto je zasedel njegov rojak Brimin Kiprop Kipruto, tretje pa Etiopijec Roba Gari.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.