Blues preglasil Morske pse

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Hokejisti St. Louis Blues so v končnici severnoameriške lige NHL prišli do pomembne zmage s 6:3 ter se v finalu zahodne konference v zmagah z 2:2 izenačili s San Jose Sharks.
Oglej si celoten članek

St. Louis si je že ob koncu druge tretjine priigral vodstvo s 4:0, zadeli so Troy Brouwer v sedmi in Jori Lehtera v 11. minuti ter dvakrat Kyle Brodziak v 27. in 31. minuti. Odgovor domačih je sledil šele v začetku zadnje tretjine, ko je bil v 42. minuti uspešen Joe Pavelski, a je Brouwer že po manj kot treh minutah dosegel drugi zadetek za 5:1. Chris Tierney je v 47. minuti zmanjšal na 2:5, vendar je Alex Pietrangelo v 56. minuti zadel za 6:2, končni izid je v 57. minuti postavil Melker Karlsson.

Odločitev trenerja St. Louisa Kena Hitchcocka se je izkazala za odlično. V vratih St. Louisa se je prvič v končnici preizkusil Jake Allen ter ubranil 31 strelov domačih hokejistov, v vratih San Joseja, ki je v prvem krogu končnice izločil Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, je bil Martin Jones tokrat zaslužen za 15 obramb, James Reimer v prvem nastopu v končnici pa za šest. Jones, ki je na zadnjih dveh tekmah zaklenil vrata, se je tokrat moral predčasno posloviti z ledene ploskve sredi druge tretjine po štirih prejetih zadetkih.

Tudi finale vzhodne konference lige NHL, v katerem se merita ekipi Pittsburgh Penguins in Tampa Bay Lightning, je izenačen na 2:2 v zmagah. Zmagovalca finalnih konferenčnih bojev, napredovali bosta ekipi, ki bosta prvi dosegli štiri zmage, se bosta v zadnjem krogu končnice pomerili za naslov prvakov, Stanleyjev pokal.

Liga NHL, finale Zahoda (4. tekma):

San Jose Sharks - St. Louis Blues 3:6 (0:2, 0:2, 3:2) /2:2/
Pavelski 42., Tierney 47., Karlsson 57.; Brouwer 7., 44., Lehtera 11., Brodziak 27., 31., Pietrangelo 56.

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.