Beno Udrih premalo za zmago Kraljev

Foto: Žurnal24 Beno_Udrih_AFP - main
Na sredinih večernih tekmah severnoameriške lige NBA so igrala vsa moštva slovenskih košarkarjev. Najbolj se je izkazal Beno Udrih, ki ga hitra selitev v Sacramento očitno ni zmotila.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Toronto : Utah 88:92
Washington : Indiana 103:90
Atlanta : Charlotte 117:109
Cleveland : Orlando 116:117*
Boston : New Jersey 91:69
Miami : Seattle 95:104
Milwakuee : Memphis 102:99
New Orleans : Philadelphia 95:76
Minnesota : Sacramento 104:103
Houston : LA Lakers 90:93
Denver : Portland 110:93
LA Clippers : NY Knicks 84:81
Golden State : Detroit 104:111
* po podaljšku

Košarkarji Sacramento Kings so z Benom Udrihom gostovali pri Minnesoti. Čeprav je bila Minnesota v tesnem zaključku boljša s 108:103, je vsaj Udrih s svojo predstavo lahko zadovoljen. Na parketu je prebil skoraj 39 minut in dal 17 točk, zbral pa je tudi štiri skoke in pet podaj. S tem je bil tudi drugi strelec moštva, 22 točk je dal Kevin Martin , 17 kot Udrih pa še Ron Artest , ki se je tako uspešno vrnil po prestani kazni, in Brad Miller . Kljub vsemu so bili štirje izjemno razpoloženi strelci premalo za zmago Sacramenta. Še bolj je bil namreč razpoložen Minnesotin Rashad McCants , ki je za zmago domačih prispeval 33 točk. Nov osebni strelski rekord McCantsa je Minnesoti pomagal tudi do letošnje prve zmage, nasprotno pa peti poraz v gosteh za Sacramento.

Mrežicam spet spodrsnilo
Z novim porazom se je moral sprijazniti tudi Boštjan Nachbar . Od New Jerseyja je bil tokrat prepričljivo, z 91:69, boljši Boston, ki je tako letošnjo sezono začel najbolje v 35 letih, kar je po lanski precej slabi sezoni dobra motivacija za varovance trenerja Glenna Riversa . Za poraz Mrežic je bil delno kriv tudi slab odstotek zadetih metov (zadeli so le v 36 odstotkih poskusov). Boštjan Nachbar, ki je igral 20 minut, je za Mrežice tokrat prispeval le eno trojko in en skok v obrambi.

Boštjan Nachbar © Reuters

 
Brez zmage sta tokrat ostala tudi Rašo Nesterović in Primož Brezec . Nesterović je s Torontom doma gostil Utah, ki je bil boljši v končnici z 92:88, Nesterović pa je v dobrih 19 minutah prispeval štiri točke in zbral osem skokov. Brezec pri Charlotte tokrat ni bil strelsko razpoložen, v slabih petih minutah na parketu ni zadel niti enkrat.

Zmage se je tako veselil le Saša Vujačić , ki za LA Lakers , ki so s 93:90 v gosteh premagali Houston, tokrat ni igral.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.