Beljak zatrl Olimpijin preobrat

Foto: Žurnal24 Ivo Jan in ostali zmaji so vse bolj oddaljeni od končnice. (Foto: Saša Despot)
Končnica lige Ebel je za Tilio Olimpijo po 37. kolu še za točko bolj odmaknjena, saj so zmaji po podaljšku izgubili v Beljaku, Medveščak pa je zmagal. V nasprotju z Jesenicami, ki so klonile pred KAC-em.
Oglej si celoten članek

Olimpijo je v Beljaku pokopal 21-letni Michael Raffl, ki je dosegel vse tri zadetke. Zadnjega v podaljšku, ko je popolnoma osamljen premagal Norma Maracla. Boleča sta bila tudi njegova gola v prvi tretjini. Raffl je najprej zadel v levi zgornji kot vrat Maracla. Sledila je nova nezbranost le tri minute kasneje, spet pa je natančen strel uprizoril Raffl za vodstvo z 2:0.

Lestvica

1. Graz 99ers 52

2. Vienna Capitals 52
3. R. B. Salzburg 48
4. B. W. Linz 45
5. Sapa Fehervar 40
6. KAC Celovec 40
7. VSV Beljak 40
8. Medveščak 37
9. T. Olimpija 29
10. A. Jesenice 22

Zmaji so pretili prek bratov Goličič in Brendana Yareme in pripravili preobrat. Ta se je začel z zadetkom Igorja Cvetka, nadaljeval pa z uspešnim strelom Grega Kužnika tri minute pred koncem rednega dela.

Ljubljančani so imeli v podaljšku v 62. minuti lepo priložnost za zmago, a je Yarema spet zgrešil. Kazen je prišla v 64. minuti, po grobi napaki gostov, ki so domačemu junaku Rafflu dovolili sprehod pred vrata, tako da mu ni bilo težko ugnati Maracla.

Tekma na Jesenicah se je začela v nasprotju z željami domačih pristašev. Gostje iz Celovca so namreč že po treh minutah in 15 sekundah izkoristili začetno zmedo gostiteljev, po dveh odbitih ploščkih sta bila uspešna Manuel Geier in Kirk Furey. V nasprotju z gostitelji so se v 12. minuti ob igralcu več znašli aktualni prvaki iz Celovca, ki so domačim zadali še tretji udarec pred nadaljevanjem karavanškega obračuna.

Druga tretjina je bila tudi z jeseniške strani precej bolj živahna, toda mreži se nista zatresli. Za optimističen začetek zadnjega dela je poskrbel Andrej Makrov z zadetkom za 1:3, toda do popolnega preobrata ni prišlo. Domačim niso pomagale niti številne izključitve gostov, ki so imeli v zadnjih desetih minutah trikrat igralca manj na ledu, ne igra brez vratarja ob koncu, tako da so se od starega leta poslovili v slogu večjega dela sezone, s porazom.

Liga Ebel, 37. kolo:

Acroni Jesenice : KAC Celovec 1:3 (0:3, 0:0, 1:0)
Makrov (44); Geier (2), Furey (4), Schellander (12)

VSV Beljak : Tilia Olimpija 3:2 (2:0, 0:0, 0:1, 1:1)*
Raffl (12, 14, 64); Cvetek (50), Kužnik (57)

Graz 99ers : Sapa Fehervar 3:1 (3:0, 0:0, 0:1)
Black Wings Linz : Vienna Capitals 3:4 (1:0, 1:3, 1:1)
 Medveščak : Red Bull Salzburg 3:2 (1:0, 0:1, 1:1; 1:0)*

*po podaljšku

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.