Beckham zasluži največ

Foto: Žurnal24 David Beckham v Los Angelesu še zdaleč ni igral za drobiž, a ga je v Milanu znov
Verjetno res ni treba biti posebej pameten, da razumeš prvo mesto Davida Beckhama na lestvici zaslužkarjev v ameriški nogometni ligi. Landon Donovan šele na petem mestu.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Becks plačal, da ostane
Video: Beckham proti Garnettu

Čeprav je angleški nogometni zvezdnik David Beckham na posodi v Milanu in se bo v ZDA vrnil šele konec sezone, je še vedno premočno na vrhu največjih zaslužkarjev v ameriški poklicni Major League Soccer (MLS). Njegov "matični" klub Los Angeles Galaxy mu letno plača 6,5 milijona dolarjev, kar je več kot 43-krat več od povprečnega zaslužka v MLS. Povprečna plača v MLS se je tudi po zaslugi astronomskih Beckhamovih zneskov od začetka zadnje sezone povišala za 14 odstotkov na 147.945 dolarjev (117.744 evrov).

Sicer pa – sodeč po številkah sindikata igralcev v MLS – le sedem nogometašev prejema več kot 500 tisoč USD na leto. Cuauhtémoc Blanco iz Chicaga je na drugem mestu z 2,94 milijona dolarjev, Juan Pablo Angel iz New Yorka pa je tretji z 1,8 milijona USD. Freddie Ljungberg (Seattle) letno v žep pospravi 1,31 milijona, Landon Donovan, ki kot posojen nogometaš Galaxyja igra pri Bayernu, pa 900 tisoč USD.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.