Barcelona odpihnila Real

Foto: Žurnal24 Ricky Rubio je bil najboljši strelec Barcelone. (Foto: AFP)
Derbi 14. kola španske lige ACB med Realom in Barcelono ni bil niti malo podoben izvirnemu pomenu te besede, saj so Katalonci na njem popolnoma prevladovali in ga dobili z 79:57.
Oglej si celoten članek

V 14. kolu španskega državnega prvenstva so gledalci videli košarkarski večni derbi – obračun prvouvrščene Barcelone in drugega Reala. Dejstvo, da sta ekipi sosedi na lestvici, se na igrišču ni poznalo, saj so bili Katalonci prepričljivo boljši in na koncu sredi Madrida slavili z 79:57. Še več: najvišja razlika je bila celo 28 točk, a jo je Real ob koncu nekoliko omili. Prvi strelec tekme je bil realovec Darjuš Lavrinovič z 19 točkami, za Barcelono pa je Ricky Rubio prispeval eno manj, primaknil pa je še sedem podaj.

Jake Lakoviča ni bilo v ekipi, Erazem Lorbek pa je srečanje začel v prvi peterki in k izdatni zmagi prispeval solidnih sedem točk in šest skokov. Igral je 31 minut in zadel vse tri mete iz igre. S prestižno zmago ima prvouvrščena Barca pred zasledovalcema Realom in Cajo Laboral dve zmagi prednosti, saj je klonila le enkrat.

Liga ACB, 14. kolo:

Real Madrid : Regal Barcelona 57:79
Lavrinovič 19, Dašić 11; Rubio 18, Vazquez 16, Lorbek 7 in 6 sk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.