Barcelona je 25. kraljevska

Foto: Žurnal24 Carles Puyol spanski pokal copa del rey Valencia Athletic Bilbao Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Italijanski pokal so visoko v zrak dvignili nogometaši Lazia, ki so šele po enajstmetrovkah s 6:5 ugnali Sampdorio. Zmagovalec španskega kraljevega pokala je postala Barcelona.
Oglej si celoten članek

Naslova italijanskega nogometnega pokalnega zmagovalca se veselijo nogometaši Lazia, ki so po maratonskem boju ugnali Sampdorio. Po rednem delu je bil izid izenačen, vsako moštvo je doseglo po zadetek. Za Rimljane je že v četrti minuti zadel Mauro Zarate, za Sampdorio pa je v 31. izenačil Giampaolo Pazzini. V drugem polčasu sta mreži mirovali, prav tako pa v dveh podaljških. Zlo usodo Sampdorie je nato že ob prvi 11-metrovki napovedal Antonio Cassano, kateremu je urugvajski vratar Fernando Muslera strel obranil. Za Rimljane nato ni bil uspešen le Tommaso Rocchi, pri Sampdorii pa je postal nesrečnik, ki je zgrešil odločilni strel, Hugo Campagnaro. Lazio si je tako petič v svoji zgodovini priboril italijansko pokalno lovoriko.

Italijanski pokal, finale:

Lazio : Sampdoria 6:5 (1:1)
Zarate (4); Pazzini (31)
11-metrovke: Ladesma, Rozenhal, Kolarov, Zarate, Lichtsteiner, Dabo; Palombo, Pazzini, Gastaldello, Accardi, Delvecchio

 
 

Žanjemo sadove trdega dela, ki smo ga začeli poleti. Računam, da bomo konec tedna osvojili še drugo lovoriko.

Sergi Busquets

 
V Španiji je kraljevi pokal 25-ič osvojila Barcelona. Ta je vknjižila svojo prvo lovoriko sezone (bržkone bo postala tudi državni prvak, z Manchester Unitedom pa se bo potegovala še za naslov evropskega prvaka) je v Valencii s 4:1 (1:1) premagala Athletic Bilbao. Baski so z golom Toquera v deveti minuti celo povedli, toda Katalonci so znali odgovoriti, za to so zaslužni Yaya Toure (31.), Messi (55.), Krkic (58.) in Xavi (64.). Barcelona je osvojila že 25. španski pokal in prvega po letu 1998, ko je ugnala Mallorco.

Španski pokal, finale:

Barcelona : Athletic Bilbao 4:1 (1:1)
Yaya Toure (31), Messi (55), Krkic (58) in Xavi (64); Toquero (9)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.