Avto (še) ni Petrov

Foto: Žurnal24 Kauzer_oi_kval_reuters
Petru Kauzerju se je izmuznila zmaga še na tretji zaporedni tekmi kajakaške svetovne serije, saj je obtičal v polfinalu. Janoš Peterlin je bil v finalu osmi, vse zmage pa so ostale v Nemčiji.
Oglej si celoten članek
 

Špela in Tea naj študentki

Slovenski kajakašici Špela Ponomarenko in Tea Kralj sta na študentskem SP v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Beogradu s pol sekunde naskoka osvojili zlato odličje v kajakaškem dvojcu.

Najboljšemu slovenskemu kajakašu zadnjih let Petru Kauzerju ni uspelo slaviti zmage še na tretji tekmi svetovne serije v slalomu na divjih vodah. Potem ko je Hrastničan v petkovih kvalifikacijah preizkušnje v Markkleebergu spet zanesljivo opravil s tekmeci, je danes z nekaj napakami obtičal v polfinalu na 14. mestu. Finale kajakašev vseeno ni minil brez slovenske udeležbe. Potem ko je Janoš Peterlin v polfinalu osvojil peto mesto, je v finalu najboljše deseterice izgubil nekaj mest in končal kot osmi. Sicer pa so vse zmage ostale v Nemčiji. Pri kajakaših je bil najboljši Sebastian Schubert, pri dekletih Jasmin Schörnberg, pri kanuistih pa Jan Benzien.

Skupni zmagovalec svetovne serije, ki se je začela v Penrithu, nadaljevala v Bratislavi (pri kajakaših je obakrat slavil Kauzer) in Markkleebergu, na začetku oktobra pa se bo končala v ameriškem Wispu, bo za nagrado dobil osebni avtomobil nissan qashqai. Tretja tekma svetovne serije bi sicer minuli konec tedna morala biti v Solkanu, a jo je odpihnila premočna burja.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.