Albuquerque zasenčil Vettla in ostale

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Letošnjo dirko prvakov je presenetljivo dobil Filipe Albuquerque, voznik formule v razredu A1 in GP2, ki je v finalu premagal Sebastiena Loeba. Sebastian Vettel je znova kuril gume.
Oglej si celoten članek

Na letošnji izvedbi dirke prvakov (Race of Champions), na kateri se ob koncu sezone zberejo najboljši dirkači različnih razredov, je presenetljivo zmagal Portugalec Filipe Albuquerque, voznik formule v razredu A1 in GP2. V finalu tekmovanja v Düsseldorfu je premagal svetovnega prvaka v reliju Francoza Sebastiena Loeba.

Nastopil je tudi novopečeni svetovni prvak formule 1 Sebastian Vettel, ki pa je pred domačimi gledalci moral v polfinalu priznati premoč prav poznejšemu zmagovalcu Albuquerqueju. Vettel je pred tem ugnal tudi izkušenega rojaka, nekdanjega sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1 Michaela Schumacherja.

Še en dirkač elitnega avtomobilističnega razreda je doživel spektakularno nesrečo, ki pa se je dobro razpletla. Finec Heikki Kovalainen je svojega Audija R8 razbil ob varnostni ogradi, po pregledu v bolnišnici pa so ugotovili, da se je le nekoliko potolkel. Kovalainena je v tej vožnji sicer premagal Loeb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.