21. hat-trick Selanneja

Foto: Žurnal24 nhl_main_reuters
V ligi NHL so bile sinoči odigrane le tri tekme, na katerih pa vsekakor ni manjkalo napetosti. V središču pozornosti je bil Teemu Selanne, ki je 21-ič v karieri dosegel tri zadetke na tekmi.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

New Jersey : Toronto 5:6
Dallas : Minnesota 4:2
Anaheim : Detroit 5:4

Hokejisti onstran Atlantika so v zadnji noči odigrali tri srečanja. Anaheim je po podaljških s 5:4 premagal Detroit. Levji delež k zmagi je prispeval Teemu Selanne, ki je dosegel svoj 21. hat-trick v karieri. Za Anaheim sta zadela še Francois Beauchemin in Brian Sutherby, za Detroit pa po dvakrat Pavel Dacjuk in Henrik Zetterberg. Po izenačeni prvi tretjini je nato vsakemu moštvu pripadel po en del igre in podaljšek je bil neizogiben. Za zmago Ducksov pa je zadel Bauchemin. "Najboljša moštva vedno pomenijo dodaten motiv. Izcedijo ti še zadnje atome moči in mi smo to danes dokazali. Lahko bi zmagali že v rednem delu, toda dovolili smo, da si minuto in pol pred koncem izborijo podaljšek. Toda na srečo smo ostali zbrani, vprašanje zmagovalca pa rešili v podaljšku," je bil zadovoljen Finec.

 
 

Najboljša moštva vedno pomenijo dodaten motiv.

Teemu Selanne

 
Toronto je s 6:5 po kazenskih strelih premagal New Jersey. Za zmagovalce je dva zadetka prispeval Matt Stajan, po enega pa so dodali Alex Steen, Jamal Myers in Aleksej Ponikarovski. Zadetek za zmagovito veselje je dal Niklas Hagman, pri tem pa z ledom malce obrizgal obraz nasprotnega vratarja: "Tega nisem želel storiti, žal mi je. Hotel sem le poskusiti nekaj novega." Za New Jersey so bili uspešni David Clarkson, Dainius Zubrus, Jamie Langerbrunner, Colin White in Zach Parise. Eden junakov zmage Toronta je bil vratar Vesa Toskala, ki je v podaljšku zaustavil 26 strelov.

V za odtenek manj zanimivi tekmi je Dallas premagal Minnesoto s 4:2. Minnesota je pred gostovanjem v Dallasu v rednem delu letos le enkrat izgubila,  a vsak niz se enkrat konča, tako se je tudi Minnesotin. Njen neuspeh niti ni veliko presenečenje, saj v Dallasu ni zmagala že od leta 2003. Tokrat je prejela gol že v 13. sekundi tekme, ko je v polno zadel Brenden Morrow, gostom je še uspelo izenačiti, nato pa so domači dosegli tri zaporedne gole in zmagovalec je bil znan. Tekmo si bo za vedno zapomnil domači vratar Švicar Tobias Stephan, ki je v svoji drugi tekmi (prvo je odigral lani) v ligi zabeležil prvo zmago.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.