1990: Schumi prvič v Mercedesu

Foto: Žurnal24 21-letni Michael Schumacher leta 1991 v Mercedesu za vzdržljivostne dirke.

Your browser doesn’t support HTML5 video

Star je bil 21 let. Ni se odločil za formulo 3, temveč za Le Mans. Michaelu Schumacherju je prvo pravo priložnost dobil z Mercedesom. Poglejte kako vitek in golobrad je bil pred 20 leti.
Oglej si celoten članek

Schumijeva kariera v videu, 3. del
Po zmagoslavju v formuli 3 leta 1990 se je za Michaela Schumacherja zdela edina logična pot prestop v formulo 3000, ki je tedaj veljala za zadnji korak do formule 1. A na pobudo Mercedesa so Schumacher in njegova tekmeca iz formule 3 Karl Wendlinger in Hainz Harald Frentzen odšli v svetovno prvenstvo športnih avtomobilov in med drugim leta 1991 nastopili tudi na sloviti dirki 24 ur Le Mansa. Schumi je z Mercedesom zmagal na zadnji dirki tako v sezoni 1990 kot tudi v sezoni 1991. Prav ta epizoda iz začetka njegove profesionalne kariere je bila razlog, da se je minulo zimo odločil za vrnitev v formulo 1 z Mercedesom, ki mu je dal prvo pravo priložnost. Iz tistega časa ni veliko Schumacherjevih posnetkov, enega od njih lahko pogledate v dodanem videu (tudi kratek pogovor s takrat še zelo vitkim in golobradim 21-letnim Michaelom).

Se nadaljuje ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.