Zdenko in Vijoleta Strojan kriva!

Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Sodišče je odločilo: Zdenko Strojan je kriv izsiljevanja in hude telesne poškodbe, Vijoleta Strojan in njen partner Janez Jagodic sta kriva napada na policista, Igor Strojan pa je bil oproščen.
Oglej si celoten članek

Zdenku Strojanu, njegovemu bratu Igorju in sestri Vijoleti ter njenemu partnerju Janezu Jagodicu so sodili zaradi izsiljevanja, povzročitve hude poškodbe, predrzne tatvine, izdajanja za uradno osebo in oviranja policistov.

Zdenko Strojan je kriv izsiljevanja in hude telesne poškodbe, dobil je štiri leta in tri mesece zaporne kazni, do pravnomočnosti sodbe pa bo ostal v priporu. Oproščen pa je bil velike tatvine in izdajanja za uradno osebo.  Vijoleta Strojan in Janez Jagodic sta kriva napada na policista, kazen za oba je po sedem mesecev zapora. Igor Strojan pa je bil oproščen izsiljevanja, velike tatvine in izdajanja za uradno osebo.

 

Večkrat obsojeni

Sodišče je upoštevalo tudi navedbe tožilke, da je bil Zdenko Strojan že trinajstkrat pravnomočno obsojen, Violeta sedemkrat, prav tako sta bila že večkrat obsojena Igor Strojan in Janez Jagodic.

Zdenko noče biti na Dobu
Sodba še ni pravnomočna. Tožilstvo je napovedalo pritožbo, ker se jim zdijo dosojene kazni prenizke. Pritožbo pa je napovedal tudi odvetnik Zdenka Strojana. Slednji je zaprosil, če bi kazen lahko prestajal v zaporu v Kopru ali Mariboru in ne na Dobu, saj se boji, da bi ga tam lahko poškodovali.

Med razglasitvijo sodbe je morala sodnica družino Strojan večkrat umiriti, saj so razglasitev glasno prekinjali.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.