ZDA tehnično v bankrotu

Foto: Žurnal24 (Foto: Istockphoto)
Wermuth: ZDA so v takem stanju, kot je bila Rusija leta 1998.
Oglej si celoten članek

Izvršni direktor družbe Wermuth Asset Management Jochen Wermuth je v pogovoru za televizijsko mrežo CNBC dejal, da je trenutno gospodarstvo v Združenih državah Amerike videti kot Mickey Mouse gospodarstvo: potrošniki, podjetja in vlada so visoko zadolženi.

Le dva izhoda
Wermuth meni, da imajo ZDA v tem stanju le dve možnosti. Po eni strani lahko priznajo, da so se znašle v gospodarskem propadu. Po drugi strani pa lahko razvrednotijo dolar v primerjavi z ostalimi valutami, kot je na primer rubelj.

Wermuth je svojo analizo stanja podal, potem ko je v začetku tedna prišlo na dan zaskrbljujoče poročilo Feda, ki je razburilo investitorje po vsem svetu. Prepričan je, da je tako poročilo že usmerjeno k ustvarjanju pogojev za slabitev dolarja in zmanjševanje ameriških obvez do tujih investitorjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.