Zaušnica vlade notranji ministrici, to je razlog ...

Foto: Ministrstvo za notranje zadeve
Foto: Ministrstvo za notranje zadeve
Ministrica Lindava predlagala za polni mandat, a se vlada ni strinjala.
Oglej si celoten članek

Vlada je Boštjana Lindava z 2. decembrom ponovno imenovala za vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije, mandat mu velja največ šest mesecev, so sporočili po seji vlade. Ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar je Lindava predlagala na položaj s polnim mandatom, a vlada njenemu predlogu ni sledila. Kot poroča N1, naj bi bil razlog nasprotovanje premierja Roberta Goloba. 

Poročajo še, da v Golobovih krogih Lindavu in s tem posredno tudi Tatjani Bobnar očitajo, da nista "očistila" policije. Viri N1 na notranjem ministrstvu na to pravijo, da se revanšizma ne gredo. 

Na ministrstvu za notranje zadeve so za STA pojasnili, da je ministrica Lindava predlagala za direktorja policije s polnim mandatom, a imenovanje ni bilo uvrščeno na dnevni red vlade. Zato so naknadno - na predlog Bobnarjeve - predlagali podaljšanje funkcije vršilca dolžnosti, da se ne bi zgodilo, da bi policija ostala brez vodstva.

Glede na vire N1 napetosti med Golobom in Bobnarjevo naraščajo, a na ta vprašanja ne želijo odgovarjati ne na notranjem ministrstvu ne v kabinetu predsednika vlade. 

Na policiji naj bi na visokih položajih ostali tudi kadri nekdanjega direktorja Anotna Olaja, ki ga je izbral prejšnji notranji minister Aleš Hojs. Nekateri naj bi sodelovali tudi pri odločitvah, kako naj policija ravna s protestniki. Kot še piše N1, viri na MNZ pravijo, da je znotraj policije prišlo do številnih menjav, a v ozadju ni bila pripadnost posamezni politični opciji. 

Vlada je nekdanjega direktorja uprave kriminalistične policije kot v. d. direktorja policije imenovala na ustanovni seji 1. junija. Na nedavnem razpisu za generalnega direktorja policije pa je bil edini kandidat.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • MS
    10:07 2. December 2022.

    Na policiji so na visokih položajih ostali kadri nekdanjega direktorja Anotna Olaja, ki ga je nastavil prejšnji minister Aleš Hojs. …

  • 08:58 2. December 2022.

    Kdaj bo začel totalno čistiti drugače misleče, tako kot so jih po vojni?

  • 08:18 2. December 2022.

    če je golob tako dosleden in ima toliko strastnih privržence, naj še "očisti" tistih nekaj 100.000 prebivalcev rs, ki se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.