Za začetek posta tona rib

Foto: Žurnal24 Vodja kuhinje Janez Dolšak je med letošnjimi posebnostmi omenil dimljeno jeguljo
Slanikova pojedina. Že 85. zapored. Razstavo si bo ogledalo do 1.500 ljudi.
Oglej si celoten članek

Kuharji Grand hotela Union bodo danes pripravili tono rib in z njo nahranili okoli 600 ljudi, vsaj še enkrat toliko pa si jih bo ogledalo tekmovalno razstavo.

“Letos je največ jedi iz dimljenih rib in mariniranih slanikov, posebnost pa je krožnik za predjed, sestavljen iz terin, patejev in solat,” je pojasnil vodja kuhinje Janez Dolšak.

Z 32-člansko kuharsko ekipo so za 85. Slanikovo pojedino pripravili na desetine različnih jedi iz rib. Ponudili jih bodo v slanikovem hladno-toplem bifeju, ki stane 65 evrov na osebo in se odpre opoldne ali v hitri slanikovi à la carte restavraciji, kjer imajo prostora za 150 gostov in bo odprta od 11. ure.

Foto: Žurnal24

Na meniju restavracije so med drugim školjčna juha veloute, ravioli z ribjim nadevom, tunov medaljon s hrustljavim rižem in omaka wasabi ter file trlje na črnem fižolu. V preddverju so pripravili še Sardel'ca bar, kjer bodo ponudili ocvrte sardele ter Ostriga bar, kjer si bo mogoče privoščiti ostrige s penino.

Domov bo mogoče odnesti še paelo ter suši in sašimi. Kot je povedal Dolšak, so se na pojedino pripravljali en mesec, zadnje dni še posebno intenzivno.

V tekmovalnem delu pojedine se bo letos predstavilo 17 kuharjev iz Slovenije in Hrvaške, ocenjevalci društva kuharjev in slaščičarjev pa bodo odločitev o nagrajencih sprejeli do 16. ure.

Razstavo si je mogoče med 11. in 16 uro ogledati brezplačno.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.