Za dobro jutro 44 jurčkov

Foto: bralec Andraž
Foto: bralec Andraž
Bralec iz Sevnice navdušen nad najdbo, na katero bi bil ponosen vsak gobar.
Oglej si celoten članek

"Dve uri sem hodil in ni bilo nič, potem pa na enem mestu 44 jurčkov," navdušeno pravi bralec Andraž. Gobarska trofeja ga je čakala včeraj zjutraj na Metnem Vrhu pri Sevnici. Kot pravi, so bili vsi jurčki najdeni na razdalji 50 korakov.

Vse priložnostne gobarje ob tem opozarjamo, naj bodo previdni pri nabiranju gob in naj nabirajo le tiste, ki jih dobro poznajo. Prav tako ni odveč opozorilo, da je po zakonu dovoljeno nabrati le dva kilograma gob na osebo na dan. Gobe morajo biti grobo očiščene na rastišču. Če te določbe kršite, je globa najmanj 208,65 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • jgm
    20:43 13. September 2013.

    Je kar prav!<br />To nabiranje gob je postala že prava manija in požrešnost. Nekateri pri tem nimajo mere in hočejo …

  • 14:34 13. September 2013.

    ...naj pride v hosto in me kazni, če ima jajca...prvič, zadnjič in nikoli več!!!

  • 14:24 13. September 2013.

    alo žurnalci a se vi delate glupi al ste res smotani kmetavi a nevidte da vas folk sprasuje kok stane …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.