Prihajajo plohe in nevihte, tako se bo gibalo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ponoči bodo na zahodu pogoste plohe, lahko tudi zagrmi, napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje.
Oglej si celoten članek

"Nad severnim delom Evrope je ciklonsko območje, nad Sredozemljem pa šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah k nam od jugozahoda doteka razmeroma hladen in vlažen zrak," pojasnjujejo na Arsu.

Ponoči bo v zahodnih krajih pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, lahko tudi zagrmi. Drugod bo povečini suho, piše na spletnih straneh Arso. 

Kako se bo gibalo, spremljajte na radarski sliki padavin (povezava).

Jutri pa bo po besedah vremenoslovcev na vzhodu dokaj sončno, drugod delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije bo še padla kakšna kaplja dežja. Pihal bo jugozahodni veter.

"Jutranje temperature bodo od 10 do 15, ob morju 17, najvišje dnevne od 16 do 23 °C," dodajajo.

Foto: Arso Vreme

V četrtek se bo jugozahodni veter okrepil. "V hribovitih predelih bo občasno deževalo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno, a večinoma suho."

Tudi v petek bo vreme podobno, najmočneje bo deževalo v Posočju, še vedno bo pihal okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo.

Konec tedna se bo razjasnilo

V soboto bo območje Alp prešla vremenska fronta, nato pa se bo po napovedih Arso v nedeljo območje visokega zračnega tlaka iznad zahodne razširilo proti srednji Evropi. "K nam bo od severovzhoda do torka pritekal nekoliko hladnejši in bolj suh zrak. Sredi tedna se bo smer višinskih vetrov spet obrnila na zahodno do jugozahodno."

V soboto bo tako še spremenljivo do pretežno oblačno z nekaj dežja, v nedeljo pa se bo razjasnilo. Tudi v ponedeljek in torek bo pretežno jasno s svežimi jutri, v sredo in v četrtek pa se bo oblačnost v zahodnih krajih povečala, tam bo občasno možen tudi rahel dež.

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.