Vreme: V teh krajih največja nevarnost neviht, izdano opozorilo

Foto: Profimedia neurje nevihta nebo Foto: Profimedia nevihta supercelična nevihta
Nadaljevalo se bo vroče vreme, bo pa večja verjetnost popoldanskih neviht, a ne vse dni enaka.
Oglej si celoten članek

Jutri bo sončno in vroče, popoldne je v hribovitem svetu zahodne Slovenije možna kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19, ob morju okoli 20 °C. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 31, na Primorskem do 34 °C, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje. 

Čez dan bo prevladovalo sončno vreme, popoldne pa bo v gorah in na prehodu med Primorsko in Notranjsko možna kakšna nevihta.

Za severozahod in jugozahod države je zaradi popoldanskih neviht za jutri izdano rumeno vremensko opozorilo, ki je v ponedeljek popoldan izdano tudi za osrednjo Slovenijo. 

Foto: Arso

Oranžno opozorilo za jugozahod države je izdano zaradi velike požarne ogroženosti. 

V ponedeljek bo precej jasno z občasno povečano oblačnostjo, v hribovitem svetu zahodne Slovenije in v Alpah bo nastalo nekaj ploh in neviht.

V torek in sredo bo precej sončno in vroče. V hribovitem svetu je v torek možna kakšna nevihta.

V četrtek bo verjetnost krajevnih padavin povečana, še naprej pa bo vroče.

Ob koncu tedna je verjetnost za padavine dokaj majhna, se pa nato poveča v začetku tedna.

Vročina bo za vikend nekoliko popustila, temperature bodo večinoma pod 30 °C z izjemo Primorske, kjer bo nekoliko topleje.

dezurni@styria-media.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.