Vremenoslovci še naprej svarijo, na višjeležečih cestah sneg

Foto: Promet.si
Foto: Promet.si
Meteorna voda in vodotoki, ki so prestopili bregove, so ponekod zalivali objekte in cestišča. Zaradi razmočenega terena se je podrlo nekaj dreves, sprožilo se je tudi več zemeljskih plazov. Opozorilo še naprej v veljavi.
Oglej si celoten članek

Zaradi močnih padavin velja danes za jug Slovenije oranžno opozorilo, na jugozahodu pa je napovedana tudi močna burja, opozarja Agencija RS za okolje (Arso). Krka in njeni pritoki še vedno naraščajo, danes pa lahko v širšem obsegu poplavijo v spodnjem toku. 

Oranžno opozorilo velja do dopoldneva, ko se bo vreme v osrednji in jugozahodni Sloveniji umirilo. Na jugovzhodu države pa bo zaradi močnega vetra veljalo rumeno opozorilo.

Krka in njeni pritoki počasi naraščajo in poplavljajo na območjih pogostih poplav. V srednjem toku bo naraščala predvidoma do dopoldneva, v spodnjem toku pa do popoldneva. Poplavljene površine se bodo postopno povečevale, pri čemer lahko Krka v spodnjem toku poplavi v širšem obsegu, opozarja agencija.

Kolpa je v zgornjem in srednjem toku po prehodnem upadanju pričela ponovno naraščati, v spodnjem toku pa se njeno naraščanje nadaljuje. 

Foto: Jerca Božič Kranjec reka krka

Gasilci na terenu

Meteorna voda in vodotoki, ki so prestopili bregove, so včeraj zalivali objekte in cestišča. Zaradi razmočenega terena se je podrlo nekaj dreves, sprožilo se je tudi več zemeljskih plazov. Po podatkih Centra za obveščanje je bilo skupno zabeleženih 40 dogodkov.

Kot so zapisali, so imeli na območjih regijskih centrov za obveščanje Brežice, Celje, Koper, Ljubljana, Nova Gorica, Novo mesto, Postojna in Ptuj ponovno največ dela gasilci in delavci komunalnih in cestnih podjetij.

Na terenu je bilo aktivnih 47 gasilskih enot, od tega štiri poklicne. Gasilci so s protipoplavnimi vrečami zaščitili ogrožene objekte, iz objektov črpali vodo, odstranjevali podrta drevesa in posledice plazov.

xxx

Sneg tudi na višjeležečih cestah

Na nekaterih višjeležečih cestah se sneg že oprijema cestišč. Na cesti čez Vršič je obvezna zimska oprema, priporočljive so verige. Prometnoinformacijski center ob tem opozarja, da je na vseh cestah, kjer se sneg oprijema cestišč, tudi pred 15. novembrom obvezna uporaba zimske opreme.

Presenečeni boste Končno: vlada dokončala seznam 343 objektov za rušenje po poplavah Arso opozarja Zvečer nad naše kraje prihaja ciklon, dežja bo še več, v teh krajih največ

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.