Voznik doživel hipoglikemični šok

Foto: 24sata
Foto: 24sata
Nadzor nad vozilom je povzročitelj nesreče izgubil iz zdravstvenih razlogov.
Oglej si celoten članek

Voznik, ki je včeraj zapeljal v skupino ljudi na postajališču tramvaja v središču Zagreba, je nesrečo zakrivil zato, ker je zaradi hipoglikemičnega šoka izgubil nadzor nad vozilom, je sporočila hrvaška policija.

Včeraj smo že poročali, da je bilo v nesreči poškodovanih sedem oseb. Poleg voznika, ki je utrpel lažje poškodbe, sta dve osebi še vedno v življenjski nevarnosti, a je njihovo stanje stabilno. Preostale štiri osebe niso bile težje poškodovane.

Hipoglikemični šok

Hipoglikemijo imajo ponavadi sladkorni bolniki, bodisi pri prevelikih odmerkih insulina bodisi pri neupoštevanju stroge diete. Včasih jo povzroči tudi nenaden stres ali pa napor bolnika s sladkorno boleznijo. Le redko je hipoglikemija vzrok kake druge bolezni, kot je tumor trebušne slinavke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:42 4. April 2015.

    In takih , tako bolanih in nevarnih , družinski zdravniki ne prijavijo MNZ , da le takega šoferja ne pošlje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.