Vlada pripravlja velike spremembe pri določanju cene goriva

Foto: Anže Petkovšek OMV bencin Foto: Profimedia tankanje, bencin, gorivo Foto: Anže Petkovšek OMV bencin Foto: Epa bencin
Nova pravila bodo predvidoma začela veljati že naslednji mesec.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je v javno obravnavo dalo nov predlog o oblikovanju cen naftnih derivatov.

Cene 95-oktanskega bencina, dizla in kurilnega olje se bo, če bodo uredba sprejeta, spreminjale vsake štiri tedne in ne več vsakih 14 dni, kot doslej.

Nov način usklajevanja cen bo začel veljati že naslednji mesec, uredba bo namreč predvidoma stopila v veljavo 18. junija in bo veljala eno leto.

Foto: Anže Petkovšek OMV bencin

Še vedno so v uredbi določene najvišje možne marže, ki jih lahko zaračunavajo prodajalci goriva.

Potem ko so v letu 2024 cene goriv večinoma naraščale, so se v torek prejšnji teden znižale. Za malo manj kot dva centa na liter se je pocenil bencin, cena v tem trenutku znaša 1,541 evra za liter. Dogajanjem na trgu surove nafte, ki se je v zadnjem obdobju pocenila za približno pet odstotkov, še opazneje sledi cena dizelskega goriva, ki se je prejšnji torek pocenilo za štiri cente. Za liter je treba plačati 1,484 evra. 

Foto: Anže Petkovšek OMV bencin

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 24

  • 08:32 15. Maj 2024.

    Sem predvideval da bodo sprejeli odlok, da se cene spreminjajo na tri mesece , od 1.6.24 dalje, ko gre pernati …

  • 07:56 15. Maj 2024.

    Tankam na hrvaškem. Tako preprosto je to.

  • 06:57 15. Maj 2024.

    Vlada ve,da imate v štumfih 27 milijard,in bi rada nekako to ven zbezala,lahko pa vložite v MOL delnice,in boste zaslužili …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.