Vlada obljubljala, da staršem ne bo treba plačati, sledil je hladen tuš

Foto: Epa
Foto: Epa
Ministrstvo za šolstvo si je v nekaj dneh premislilo: Starši morajo plačati.
Oglej si celoten članek

Prejšnji teden je ministrstvo za šolstvo vrtce obvestilo o posebnem pravilu za starše otrok iz rdečih regij. V paketu ukrepov PKP8 je bila predvidena oprostitev plačila za tiste starše, ki otrok ne pripeljejo v varstvo. Ta ukrep naj bi veljal do konca epidemije.

A starši se lahko za pomoč države obrišejo pod nosom. Vlada se je namreč premislila, ministrstvo pa je vrtcem poslalo okrožnico, ki predvideva oprostitev plačila le za starše otrok v črnih regijah.

Marsikateri starš tudi zaradi obljub o oprostitvi plačila otroka ni poslal v vrtec, zdaj bo kljub temu dobil položnico.

Na seznamu regij, ki so obarvane v črno, so Obalno-Kraška, Zasavska, Posavska, Goriška in Jugovzhodna Slovenija.

Rdeče so ostale obarvane Osrednjeslovenska, Pomurska, Savinjska, Podravska, Gorenjska, Zasavska in Primorsko-notranjska.

Vrtci v rdečih regijah morajo v ponedeljek testiranje zaposlenih organizirati prek celega dne, da bo lahko potekalo varstvo vseh otrok, so na ministrstvu še zapisali v okrožnico, ki so jo danes prejeli vrtci in šole.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 08:38 29. Januar 2021.

    Tako se spodbuja, da bo čim več otrok v vrtcih širilo okužbe in bomo še dolgo v epidemiji, vlada pa …

  • 21:19 28. Januar 2021.

    Pa ne no, pa ne naša vlada. Oni pa vedno stojijo za svojimi besedami. Butalci se lahko h nam hodijo …

  • 20:25 28. Januar 2021.

    Ja,saj bodo rekli kot za vinjete-vsi ste jih imeli priložnost koristiti.......samo za desnjake bo spet kriv Kučan pa levaki.....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.