Virantovi predstavili svojih pet ukrepov

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Nova vlada bo morala takoj po volitvah izvesti pet nujnih ukrepov, za katere se zavzema Virantova lista, je danes na spletni strani zapisal podpredsednik liste Janez Šušteršič. Nova vlada bo morala ponovno zagnati gospodarstvo in zaposlovanje, pri čemer Šušteršič kot prvi ukrep navaja znižanje javne porabe.
Oglej si celoten članek

Kot drugo nalogo nove vlade so v stranki navedli investicijski zagon gospodarstva. Kot je pojasnil Janez Šušteršič, moramo rešiti problem Nove ljubljanske banke (NLB), če želimo sprostiti financiranje gospodarstva. NLB po njegovih besedah potrebuje strateškega lastnika, da bo spet služila gospodarstvu in ne lobijem.

Vlada bo morala tudi poenostaviti poslovno okolje v Sloveniji, da bodo domača in tuja podjetja v Sloveniji rada investirala in da bodo tukaj prepoznala svoje poslovne priložnosti, meni Šušteršič.
Po njegovem mnenju so nujne davčne olajšave za zaposlovanje. Ko bodo podjetja investirala, bodo s tem ustvarjala tudi nova delovna mesta, je pojasnil Šušteršič. Peti nujni ukrep nove vlade pa je po njegovih besedah delujoča pravna država.

Državljanska lista Gregorja Viranta je sicer danes v Kočevju predstavila program stranke s poudarkom na viziji ustvarjanja pogojev za uspešnejši razvoj gospodarstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 07:49 23. November 2011.

    Virant bo pregorel, nima svojega pravega programa, kandidati so sami bivši birokrati, razni načelniki upravnih enot ipd., pravih podpornikov nimajo, …

  • 07:10 23. November 2011.

    Virant se je spotaknil zaradi družinske epidemije lakomnosti že na začetku in že zagarantirano mandatarstvo "novega" brezmadežnega obraza je šlo …

  • 22:09 22. November 2011.

    A če jaz napišem, da sem izumil toplo vodo me boš tudi napizdil in mi povedal, da jo je veliko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.