Vinjen trčil v vozilo pred njim, policisti zaskrbljeni

Foto: Profimedia - fotografija je simbolična
Foto: Profimedia - fotografija je simbolična
Žalostno, na kaj vse naletijo policisti med opravljanjem službe.
Oglej si celoten članek

"Zaskrbljujoče je dejstvo, da klub vsem nasvetom in trudom policije ter drugih institucij, vozniki vozijo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, brez vozniških dovoljenj in posledično storijo še prometno nesrečo! Ponovno svetujemo vožnjo z NIČ alkohola in hkrati poudarjamo, da v cestnem prometu motorno vozilo lahko vozimo samo z opravljenim vozniškim dovoljenjem tiste kategorije, v katero spada vozilo. Motorno vozilo mora biti registrirano. Vozniki pa zbrani in fokusirani na vožnjo in spoštovanje prometnih pravil," ponovno sporočajo s Policijske uprave Kranj.   

Obljubljajo, da bodo nadaljevali vsakodnevno izvajanje nadzora prometa in spoštovanjem pogojev udeležencev v cestnem prometu: "Z različnimi oblikami policijskega dela želimo, da bi se vsak posameznik zavedal svojih ravnanj v cestnem prometu in upošteval prometne predpise. Z odgovornim pristopom vsakega posameznika, bi bili vsi udeleženci v prometu zagotovo varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj. Želimo, da ste v prometu varni!"

Pijan v avtomobil, ki je zavijal levo

Kot so sporočili s PU Kranj, so policisti v soboto nekaj čez 21. uro obravnavali prometno nesrečo, kjer je 36-letni voznik vozil iz Hotemaž proti Preddvoru in z avtomobilom trčil v vozilo pred njim, ki je na odcepu zavijalo levo. V nesreči sta bili lahko telesno poškodovani dve osebi, na kraju jima je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje. ,

36-letni voznik je avtomobil vozil pod vplivom alkohola (0,90 mg/l, kar je nekaj manj kot 2 promila), zato so ga pridržali. Policisti zanj vodijo postopek v smeri suma storitve kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Trčila v trgovino, neprilagojena hitrost  

Radovljiški policisti so bili v četrtek okoli 8. ure zjutraj obveščeni o prometni nesreči, kjer je 49-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom trčila v eno izmed trgovin. Nastala je materialna škoda na steklenem delu trgovine in avtomobilu. Policisti vodijo prekrškovni postopek, so javili s PU Kranj. 

Gorenjski prometniki so v četrtek nekaj čez 18. uro na gorenjski avtocesti v smeri Ljubljane, na izvozu za Naklo, obravnavali prometno nesrečo, kjer je 33-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom zapeljal z vozišča. Tudi zanj vodijo prekrškovni postopek.

Tržiški policisti so v soboto nekaj pred 10.30 na cestni relaciji Golnik-Senično obravnavali prometno nesrečo, kjer je 31-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča in se z avtomobilom prevrnil na streho. Na kraju so bili tudi gasilci, tudi zanj vodijo prekrškovni postopek.

Brez dovoljenja in še pijan!

Policisti so na območju Kranja v petek okoli 8.30 obravnavali 58-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli, z obdolžilnim predlogom bo predlagan v nadaljnji postopek k pristojnemu okrajnemu sodišču.  

Škofjeloški policisti so imeli v petek nekaj čez 10. uro v postopku 47-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli. Vozil je tudi pod vplivom alkohola (1,13 mg/l, kar je več kot 2 promila). Za vožnjo brez vozniškega dovoljenja bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču. Za vožnjo pod vplivom alkohola pa zanj vodijo še prekrškovni postopek.

Slovenija Pijan 31-letnik namerno trčil v policiste Mit o 0,0 Pijan voznik začetnik ne ostane nujno brez vozniške

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 16:18 14. Oktober 2024.

    Pivec vozi pod gasom, ker ne more drugače, brez pijače - je kot riba na suhem...

  • 11:31 14. Oktober 2024.

    Odpraviti “polovičke”, nekatere kazni (zlasti alkohol, mamila) krepko povečati. In jasno, urediti ustrezni javni prevoz!

  • 17:59 13. Oktober 2024.

    Povečati kazni tistim ki večklrat delajo prekrške,ostalo je brez veze!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.