Več snega proti koncu tedna

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Danes bo suho, a do petka lahko pade še kar nekaj snega. Pazite na meglo in poledico!
Oglej si celoten članek

Teden se bo začel s suhim vremenom, od torka naprej spet pričakujemo občasno sneženje, ki pa po napovedih vremenoslovcev ne bo tako intenzivno kot minuli petek.

"Danes ne bo nič padalo, jutri bodo predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji krajevne padavine," napoveduje Andrej Velkavrh dežuri prognostik na Arso. "Od srede do petka ali sobote pa bo občasno kar snežilo. V sredo ni videti izrazitejših količin, več snega lahko pade v četrtek in petek." Višine snežne oddeje ni mogoče natančno napovedati, saj bodo obstajale krajevne razlike, predvsem glede na nadmorsko višino. "Glede na zdajšnjo prognozo, ga lahko v Ljubljani pade tudi do 15 cm, ponekod pa tudi 30 ali več cm," pravi Velkavrh. "Odvisno od točne lege ciklona, temperatur in nadmorske višine."

Temperature se bodo v nižinah gibale okoli 0 stopinj Celzija, z razliko dveh stopinj pod ali nad ničlo, v višjih legah in ob jasnem vremenu pa bo hladneje. "Jutrijšnje jutro zna biti kar mrzlo, saj bo marsikje precej jasno, tudi okoli -10 ali celo pod -10 stopinj Celzija," napoveduje Velkavrh. Od srede naprej do konca tedna zelo nizkih temperatur zaradi oblačnosti ne bo.

Pazite na poledico in meglo!

Zaradi nizkih temperatur prometno-informacijski center opozarja na možnost poledice na izpostavljenih mestih. Voznikom priporočjo, da vozijo previdno, s primerno varnostno razdaljo in prilagodijo hitrost razmeram na cesti. Ponekod po državi megla znižuje vidljivost.

PREBERITE: Na primorki včeraj spet zdrsi vozil

Verige so obvezne ne cesti čez prelaz Ljubelj.



Zaradi snega na cestišču je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na cestah Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič in na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina.

Za tovorna vozila nad 7,5 ton je prepovedan promet na cesti Kamnik - Črnivec - Gornji Grad.

Zaradi zimskih razmer so zaprte ceste prelaz Vršič, Čepovan - Dolenja Trebuša in Volče - Solarji - meja z Italijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:48 2. Februar 2015.

    Daj že nehaj z tem ; www.paidverts.com/ref/casio8978<br />To je sam nategancija.<br />Raje povej koliko mesecev rabiš, da 10 $ zaslužiš

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.