V teh lokalih za kavo ne potrebujete denarja

Foto: Meinlcoffee.com
Foto: Meinlcoffee.com
Ob svetovnem dnevu poezije je valuta, s katero lahko plačate kavico, tudi poezija. V Sloveniji jo bo kot plačilno sredstvo mogoče uporabiti v 49 lokalih.
Oglej si celoten članek

21. marec je svetovni dan poezije, namenjen promociji branja in pisanja poezije, ki ga je Unesco razglasil leta 1999. 

"Poezija prispeva k širjenju jezikovne raznolikosti in svobode izražanja," je ob letošnjem dnevu poezije poudarila generalna direktorica Unesca Irina Bokova. Poudarila je, da poezija prispeva k širjenu naše človečnosti, solidarnosti in samozavedanja.

Ob svetovnem dnevu poezije bodo po vsem svetu potekali številni dogodki, pesnike pa bo ponovno povezala tudi akcija Plačaj z verzom. v 30 državah bodo namreč lahko obiskovalci kavarn recitirali poezijo in si z verzom plačali tudi kavo ali čaj. 

V Sloveniji v akciji sodeluje 49 lokalov

V Sloveniji bo poezijo kot plačilno sredstvo mogoče uporabiti v 49 lokalih. Zemljevid lokalov, ki so se pridružili akciji, najdete na tej povezavi.

Na mizi teh kavarn vas bodo pričakali listki, na katere lahko zapišete pesem in z njo poravnate račun za kavo ali čaj. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.