V streljanju umrli dve osebi

Foto: Anže Petkovšek umor Foto: Anže Petkovšek umor Foto: Anže Petkovšek umor Foto: Anže Petkovšek umor Foto: Anže Petkovšek umor Foto: Anže Petkovšek umor Foto: Anže Petkovšek umor Foto: Anže Petkovšek umor Foto: Anže Petkovšek umor Foto: Anže Petkovšek umor
Ubil partnerico nato še sebe.
Oglej si celoten članek

V streljanju v Starem trgu pri Ložu sta umrli dve osebi, so potrdili na ljubljanski policiji. Moški naj bi v prostorih kmetijske zadruge ustrelil svojo nekdanjo partnerico, potem pa še sebe. Ženska naj bi se v Stari trg pri Ložu preselila pred tremi meseci z novogoriškega konca, menda prav zaradi nasilja v družini.

Bežala pred nasilnežem?

Po naših neuradnih podatkih je do streljanja prišlo v trgovini s prehrano, ki je nasproti Cvetličarne Sonček, v kateri je delala umorjena. Ženska je stanovala v bližnjem bloku. Kot poročajo nekateri mediji, se je ženska v prodajalno zatekla na begu pred nasilnežem, ki naj bi jo lovil s strelnim orožjem, prodajalec pa naj bi jo sprva skušal zaščititi, vendar se je umaknil, ko mu je napadalec zagrozil, da bo ubil tudi njega. Do streljanja je prišlo ob 9.30 uri, policija kraj dogodka preiskuje, podrobnejše informacije naj bi bile znane v kratkem.

"Vzorec se vse pogosteje ponavlja"

"Resnično me skrbi, ker se takšen vzorec vse pogosteje ponavlja. Morda k vsemu skupaj res nekoliko prispeva tudi vsesplošna kriza, tako da osebna kriza zaradi zunanjih dejavnikov preide v hujši stres," pravi Peter Umek profesor kriminalistične psihologije. Kot dodaja, je strelno orožje zelo lahko dobiti na črnem trgu. "Pištola je res najbolj pripravna, vendar menim, da ni v tem težava. Do takšnih tragedij bi prihajalo tudi, če strelno orožje ne bi bilo tako dostopno."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • mph
    19:06 11. Avgust 2014.

    Če bi po zakonu nekoga, ki samo GROZI s smrtjo obravnavali kot MORILCA in ga takoj strpali za rešetke, bi …

  • 15:01 11. Avgust 2014.

    ..ja in Umek se sprašuje kako in kaj..bo pa spet kakšna raziskava padla, ki jo bo financirala država in strašna …

  • 15:01 11. Avgust 2014.

    ..ja in Umek se sprašuje kako in kaj..bo pa spet kakšna raziskava padla, ki jo bo financirala država in strašna …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.