V šolah in vrtcih danes slovenski zajtrk

Foto: Profimedia
Dan slovenske hrane začeli s tradicionalnim zajtrkom.
Oglej si celoten članek

15. november je dan slovenske hrane, ki je namenjen tudi ozaveščanju o pomenu lokalne hrane in ohranjanju podeželja ter varovanju okolja in naravnih virov. V ta namen so pripravili tudi tradicionalni slovenski zajtrk - v vrtcih in šolah je več kot 260.000 otrok dan začelo s kruhom z maslom in medom, jabolkom in mlekom.

S tradicionalnim zajtrkom želijo ozaveščati o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad. Kot so poudarili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, je redno zajtrkovanje del zdrave prehrane, opažajo pa, da dobršen del prebivalcev Slovenije ne zajtrkuje. 

S tradicionalnim slovenskim zajtrkom je pred 12 leti začela Čebelarska zveza Slovenije, tudi letos pa so otroke obiskali čebelarji, ki so jim predstavili vlogo čebelarstva in z njimi zapeli skladbo Čebelar. 

Dan slovenske hrane, ki ga obeležujemo tretji petek v novembru, je letos v ospredje postavil tla, ki so pomembna za pridelavo varne in kakovostne hrane. Kot je povedala ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Pivec, "se vsi zavedajo, da so zdrava tla predpogoj za zdravo in varno hrano". Jure Leben, minister za okolje in prostor pa je ob tem dodal, da je "ohranjanje kakovosti tal zelo pomembno, saj je od tega odvisna kakovost pridelka". 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.