V Slovenski industriji jekla bodo postali tudi perutninarji

Foto: Bobo
Foto: Bobo
V Slovenski industriji jekla (Sij) so potrdili strategijo postopne diverzifikacije poslovanja skupine, ki predvideva dolgoročni lastniški vstop v prehrambeno industrijo. Pri tem so nadzorniki že potrdili predlog, da bi Sij s 40 milijoni evrov dokapitaliziral Perutnino Ptuj.
Oglej si celoten članek

Ponudbo za 40-milijonsko dokapitalizacijo Perutnine Ptuj je v torek obravnaval tudi nadzorni svet družbe Perutnina Ptuj in jo soglasno potrdil. Odločitev bo morala potrditi še skupščina delničarjev.

Foto: Žurnal24 "Če bo tudi skupščina potrdila omenjeno dokapitalizacijsko ponudbo skupine Sij, bo to prvi korak v smeri realizacije strateške poslovne diverzifikacije skupine Sijin njena pomembna dolgoročna naložba," so zapisali v sporočilu.

Srednjeročni cilj je pridobiti večinski delež v Perutnini Ptuj in družbo aktivno upravljati v skladu z usmeritvami korporativnega upravljanja skupine.

"Odpuščali ne bomo"

Kot so še sporočili, skupina Sij vse od vstopa večinskega strateškega lastnika leta 2007 dokazuje odločno privrženost strategiji trajnostnega razvoja skupine, vključno z ohranitvijo delovnih mest v Sloveniji in vsestranskim razvojem zaposlenih.

"Upoštevajoč razvojni potencial slovenske prehrambene industrije in, konkretno, Perutnine Ptuj, bo skupina Sij v primeru uspešne dokapitalizacije največje mesnopredelovalne družbe v Sloveniji tudi naprej zagotavljala njen nadaljnji razvoj in širitev poslovanja," napovedujejo v Siju.

Zaradi pogodbenih omejitev varovanja poslovnih skrivnosti do nadaljnjega ne bodo dajali podrobnejših pojasnil. Načrte, povezane s strateško diverzifikacijo poslovanja, bo uprava družbe podrobneje predstavila na posebej za to sklicani tiskovni konferenci, predvidoma po zaključku postopkov, povezanih z dokapitalizacijo, so napovedali.

dezurni@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.