V različnih delih Slovenije možnost poplav

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Novo deževje bo prineslo težave za v zahodni, južni in osrednji del države.
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci za danes napovedujejo oblačno vreme s pogostimi padavinami, predvsem v bližini morja bodo tudi posamezne nevihte. Reke v večjem delu države bodo naraščale. 

Najbolj bodo narasle reke v zahodni, južni in osrednji Sloveniji, ponekod bo lahko prišlo do poplavljanja meteornih in razlivanja hudourniških voda. Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) že naraščajo reke v Brdih, v porečju Vipave in Idrijce.

Jesen je tu Takšno vreme nam prinašajo zadnji septembrski dnevi

V noči na ponedeljek bodo nekatere reke v zahodni, južni in osrednji Sloveniji dosegle velike pretoke. Ob močnejših dolgotrajnih nalivih lahko danes zvečer in v noči na ponedeljek pride do poplavljanja meteornih in razlivanja hudourniških voda predvsem na širšem Primorskem in Notranjskem, v osrednji Sloveniji ter v porečjih Krke in Kolpe. Drugod po državi bo naraščanje rek manj izrazito, vodnatost rek bo ostala povečini srednja.

Danes bo ob dopoldanski plimi povišana gladina morja.

Kot napovedujejo na Arsu, bo v prvih dneh prihodnjega tedna vodnatost večine rek ostala srednja, zlasti kraške reke na Notranjskem in Dolenjskem bodo še zmerno naraščale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:28 25. September 2022.

    Če bi bil Noe živ,bi že vsaj 10 bark naredil ,ko bi bral novice

  • 11:49 25. September 2022.

    Plešite idioti podporniki okrogle Ljubljančanke , ki vas je naplahtala ,da je na referendumu za vodo šlo za pitno vodo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.