V prometni nesreči umrl otrok

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Huda nesreča pri Lenartu.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek okoli 16.10 se je na regionalni cesti Trate - Lenart izven naselja Ledinek zgodila huda prometna nesreča. 

V nesreči sta bila udeležena 45-letni voznik motornega kolesa in 10-letni kolesar. Do nesreče je po ugotovitvah policije prišlo, ko sta voznik motornega kolesa in kolesar vozila iz smeri Trat proti Lenartu. V nekem trenutku je otrok začel zavijati v levo na stransko cesto, voznik motornega kolesa pa ga je pričel prehitevati in pri tem s prednjim delom motornega kolesa trčil v kolo, zaradi česar sta oba padla po vozišču.

Aktiviran je bil helikopter Slovenske vojske, s katerim so hudo poškodovanega otroka odpeljali v UKC Maribor, od koder pa so pozno zvečer sporočili, da je mladi kolesar žal umrl.

Tudi voznika motornega kolesa so lažje poškodovanega prepeljali v bolnišnico.

Voznik motornega kolesa je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal, da ni vozil pod vplivom alkohola.

Otrok med vožnjo kolesa ni uporabljal zaščitne čelade in je bil v prometu udeležen sam.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.