V Novem mestu pri prenovi stavbe naleteli na človeško okostje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Izvajalci prenove sodne stavbe v Novem mestu so v četrtek pri delih naleteli na človeško okostje.
Oglej si celoten članek

Dela so zato začasno prekinili, so za STA navedli na ministrstvu za pravosodje. Zadevo so prevzeli policija in arheologi.

Stavbo, v kateri delujejo novomeško okrožno in okrajno sodišče ter novomeški oddelek Zavoda za prestajanje kazni zapora Ljubljana, že nekaj časa obnavljajo.

V četrtek so delavci pri izkopu v atriju naleteli na človeško okostje. "Na zahtevo arheologov so dela začasno ustavljena. Po prvih ocenah naj bi šlo za okostje iz 17. oziroma 18. stoletja," so navedli na ministrstvu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:40 27. September 2024.

    A to je pra, pra prototip bakrenih? Samo vprašam...

  • 18:20 27. September 2024.

    A so Dežmana že angažirali ?. On je strokovnjak za okostja. Če ne bo pravih odgovorov bo izredna seja DZ..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.