V Ljubljani raste ogromna soseska – takšne so cene stanovanj

Foto: Saša Despot Jurčkovo naselje Foto: Saša Despot Jurčkovo naselje Foto: Saša Despot Jurčkovo naselje Foto: Saša Despot Jurčkovo naselje Foto: Saša Despot Jurčkovo naselje Foto: Saša Despot Jurčkovo naselje Foto: Saša Despot Jurčkovo naselje Foto: Saša Despot Jurčkovo naselje Foto: Saša Despot Jurčkovo naselje Foto: Saša Despot Jurčkovo naselje Foto: Saša Despot Jurčkovo naselje Foto: Saša Despot Jurčkovo naselje Foto: Saša Despot Jurčkovo naselje Foto: Saša Despot Jurčkovo naselje Foto: Saša Despot Jurčkovo naselje
Na Rudniku se gradi 170 stanovanj, ki bodo vseljiva v začetku leta 2026, polovica je že prodanih.
Oglej si celoten članek

Ob Jurčkovi cesti v Ljubljani, ob Poti spomina in tovarištva, že več mesecev poteka gradnja ene največjih stanovanjskih sosesk v zadnjih mesecih. Na ljubljanskem Rudniku bo do leta 2026 zraslo 170 stanovanj, ki bodo razporejena v osem blokov s po tremi nadstropji. Stanovanja, za katera bodo kupci odšteli med 4.000 in 5.500 evrov za kvadratni meter, bodo imela terase z visečimi vrtovi.

Matevž Granda Tega v drugih razvitih mestih ne vidiš ...

Vrednost celotnega projekta Jurčkovo naselje, ki ga vodi podjetje Prva hiša, je ocenjena na približno 70 milijonov evrov. Po zagotovilih investitorja, ki je v preteklosti razvijal že več nepremičninskih projektov, med drugimi tudi na sosednjem zemljišču, projekt poteka skladno z načrtovanim časovnim okvirom.

To pa ne pomeni, da ne prinaša vsakodnevnih izzivov. "Gradnja takega obsega in kompleksnosti terja sprotno reševanje različnih situacij na gradbišču. Pomemben korak pred pridobitvijo gradbenega dovoljenja je bil sprejem podrobnega prostorskega načrta, ki je bil svojevrsten izziv in je prinesel tudi nekaj nepričakovanih zapletov," so za Žurnal24 povedali pri družbi Prva hiša.

Foto: Saša Despot Jurčkovo naselje Kljub nekaterim izzivom bodo objekti dokončani v začetku leta 2026, pri čemer bodo kupci svoje domove predvidoma lahko prevzeli poleti istega leta. S pridobivanjem kupcev pri podjetju nimajo težav, saj so do danes prodali že nekaj več kot polovico vseh stanovanj.

Foto: Saša Despot Jurčkovo naselje Cene se razlikujejo glede na velikost in lego stanovanja. Cene dvosobnih stanovanj se gibljejo okoli 315.000 evrov, trisobna stanovanja pa stanejo med 400 in 450.000 evri, pri čemer je v ceno vključeno parkirno mesto v garaži in DDV.

Po besedah sogovornikov so največ zanimanja zabeležili za stanovanja velikosti do 70 m², ki imajo poleg glavne spalnice še otroško ali delovno sobo. "Ta stanovanja danes predstavljajo vstopno stanovanje za mlado družino. Prav tako izstopa zanimanje za večja štirisobna stanovanja v vrhnjih etažah ter za tista z velikimi terasami, ki ponujajo razkošje in zasebnost ter kupcem predstavljajo alternativo bivalne izkušnje v hiši," omenijo pri nepremičninskem podjetju.

Foto: Saša Despot Jurčkovo naselje S trenutnim povpraševanjem so zadovoljni, še posebej upoštevajoč predpostavko, da gradijo specifičen objekt, ki vsebuje kar nekaj posebnosti. Soseska je oblikovana biofilno (sonaravno), pri čemer gre za tesno in premišljeno povezovanje sodobnega bivalnega okolja z naravo.

Slovenija Ljubljana: Sredi centra bodo zgradili novo 82-metrsko stolpnico

"Jurčkovo naselje je prvo resnično sonaravno naselje v Sloveniji, kar pomeni, da smo oblikovanje prilagodili naravi in zdravju stanovalcev. Soseska je zasnovana tako, da ponuja obilico zelenih površin, vključno z visečimi vrtovi na terasah stanovanj, kar omogoča stik z naravo. Bivanje v takšni soseski ima na stanovalce mnogo pozitivnih učinkov," projekt opisujejo pri Prvi hiši.

Foto: Saša Despot Jurčkovo naselje Dodajo, da je največ zanimanja s strani slovenskih kupcev. Njihove tipične stranke so mlajše slovenske družine z enim ali dvema otrokoma, ki si želijo doma v novi soseski višjega bivalnega standarda. 

Drugi del njihovih kupcev predstavljajo starši, ki stanovanje kupujejo za odrasle otroke. Manjši del kupcev pa kupuje z namenom oddajanja, predvsem manjših stanovanj, ki predstavljajo priložnost za dobro investicijo. Po njihovih besedah je delež tujcev med kupci zanemarljivo nizek in primerljiv z njihovimi preteklimi projekti.

Kako poteka gradnja Jurčkovega naselja, si lahko pogledate v zgornji galeriji.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:21 19. Oktober 2024.

    Vse bodo pokupili kradljivi tajkuni,in spet ne bo stanovanj,razen za najem

  • 09:38 19. Oktober 2024.

    8 malih blokcev je za vas ogromna soseska?...ne bit smešni...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.