Umrla je Slovenka leta 1999

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Umrla je Milena Močivnik, ki je bila razglašena za Slovenko leta 1999. Močivnikova je bila širši javnosti znana predvsem po svojem zavetišču za živali na Visokem pri Kranju, kjer je imela več sto psov in mačk.
Oglej si celoten članek

Živali so ji iz nelegalnega zavetišča na Visokem odvzeli, nato pa je začasno zatočišče našla na Celjskem. Ker tam ni bila zaželena, se je preselila v Borovnico. Tam je z okoli 300 psi živela do leta 2002, kar je bilo omenjeno na spletni strani Društva za zaščito in pomoč živalim v stiski Lajka.

V omenjenem društvu so Močivnikovo označili za pionirko ozaveščanja ljudi, da zapuščene živali obstajajo in da jih ne smemo prepuščati samim sebi in kruti usodi, temveč poskrbeti zanje po najboljših močeh - tako s strani države kot tudi vsakega posameznika.xxx

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.