Umrl na Mali planini

Foto: Žurnal24 helikopter_bobo_1612
Gorski reševalci so imeli danes polne roke dela.
Oglej si celoten članek

Na Mali planini pri Jarški koči je krajanu postalo slabo, kljub hitri pomoči pripadnika Postaje GRS Kamnik je umrl še pred prihodom kamniških reševalcev.

Gorski reševalci so imeli sicer danes veliko dela. Dopoldan, okoli 10.30 si je pohodnica na poti na Roblek zlomila rok. Po njo je odšla dežurna ekipa GRS na Brniku in jo prepeljala v Splošno bolnišnico Jesenice.

Poškodovala se je še ena planinka, in sicer na poti s planine Lepenatka. Tudi pri njej je posredovala enota z Brnika in jo s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v Bolnišnico Celje.

Popoldan, nekaj čez 15. uro, pa je na poti na Ratitovec mlajšo planinko pičila kača. Dežurna brniška ekipa jo je z vojaškim helikopterejm prepeljala v bolnišnico na Jesenicah.

Zasilni pristanki jadralcev
Okoli pol druge ure popoldan sta zasilno pristala dva padalca. Eden v bližini vzletišča Stola, drugi pa na južnem pobočju Stola. Oba sta bila nepoškodovana, reševalci GRS Tolmin pa so ju pospremili v dolino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.