Udaril kandidata za evropskega poslanca Petra Gregorčiča, to je sledilo

Foto: SLS
Foto: SLS
Napadalca na kandidata SLS so prijeli, takšna kazen ga je doletela.
Oglej si celoten članek

Na javni prireditvi v Metliki naj bi 20-letni moški udaril moškega, kasneje pa v bližini prevračal kontejnerje za smeti in motil javni red in mir. Po poročanju portala Moja Dolenjska naj bi napadel kandidata SLS za evropskega poslanca Petra Gregorčiča.

Policisti so bili o kršitvi javnega reda in miru obveščeni nekaj po 22. uri. Nasilneža so izsledili, ker ni upošteval navodil in ukazov policistov, so ga odpeljali v prostore za pridržanje. 20-letniku, ki je bil pod vplivom alkohola, bodo zaradi prekrška z elementi nasilja in neupoštevanja zakonitega ukrepa izdali plačilni nalog v znesku 438 evrov, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

"Sinoči se je v Metliki zgodil napad na nosilca liste za EU volitve Petra Gregorčiča. Dejanje najstrožje obsojamo in se zahvaljujemo policiji za hitro in korektno ukrepanje. Ker ne želimo, da dogodek zasenči EU volitve, Peter in kandidati danes aktivno nadaljujejo s kampanjo," je SLS sporočila prek omrežja X.

Janez Janša je na omrežju X zapisal, da je dejanje "vsega obsojanja vredno" in v svojem slogu nadaljeval, da upa, da bodo policija in sodnice enako hitri in dosledni kot pri zadevi Kovačeve ter da se ne bodo sprenevedali kot v primeru napada na Branka Grimsa. Kot zapisano zgoraj je policija napadalca že prijela in ga oglobila. 

 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 37

  • 09:35 19. Maj 2024.

    Tista je bila dobra, ko se je zgodil teroristični napad na Domobranka Grimsa. In to z biološkim orožjem, hehehe.

  • 07:40 19. Maj 2024.

    Janez že komentira na svoj način,vse obrne na politiko-zakaj ga je pa udaril?

  • 18:04 18. Maj 2024.

    Avtorja bi prosil, da pojasni in razjasni ali je bil Peter Gregorčič dne 17. maja na prireditvi Vinska vigred v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.