Udarci vremena pri nas v številkah

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Padavine zalivale objekte in ceste, veter podiral drevesa in odkrival strehe.
Oglej si celoten članek

Zaradi deževja, ki je danes zalivalo objekte in ceste, je po vsej Sloveniji interveniralo skupno 32 gasilskih enot, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Na jugovzhodu države je težave povzročal tudi močan veter, ki je podiral drevesa in odkrival strehe.

Zaradi obilnega deževja so v upravi za zaščito in reševanje do 18. ure zabeležili skupno 54 dogodkov. Na območjih regijskih centrov za obveščanje Brežice, Celje, Koper, Kranj, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Postojna, Ptuj in Slovenj Gradec je bilo aktiviranih skupno 32 gasilskih enot.

Gasilci so predvsem čistili prepuste na voziščih, črpali zalite prostore objektov in s protipoplavnimi vrečami zaščitili več objektov pred vdorom meteorne vode. Zaradi dviga podtalnice oziroma poplavljanja vodotokov je zalilo tudi več cest.

Zaradi deževja se je sprožilo tudi devet plazov, ki so jih gasilci zaščitili s folijami.

Zaradi burje v Vipavski dolini in na Primorskem, ki je v sunkih dosegala hitrost do 100 kilometrov na uro, se je podrlo nekaj dreves. Na območjih regijskih centrov za obveščanje Nova Gorica, Koper in Postojna so zabeležili skupno 104 dogodke.

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) Krka poplavlja v večjem obsegu. V soboto bo Krka še poplavljala, poplavljene površine pa se bodo počasi zmanjševale.

Kolpa poplavlja v spodnjem toku. Njen pretok je ustaljen in se bo v prihodnjih urah začel zmanjševati, so še napovedali v Arsu.

Vreme Zadnje poročilo o stanju slovenskih rek Pretresljivo Blizu nas: Kot na sodni dan, najmanj 14 mrtvih, prizori kot lani v Sloveniji

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:57 4. Oktober 2024.

    Udarci vremena? Prej udarci volilnega pišmeuharjenja! To dandanašnje 'vreme' je zgolj posledica, vzrok pa so gnide od ljudi, ki vse …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.