Türk tudi uradno zmagovalec

Foto: Žurnal24 Türku je za zmago že na dan volitev kot prvi čestital njegov tekmec Lojze Peterl
Po uradnih izidih je z 68,03 odstotka glasov zmagovalec predsedniških volitev Danilo Türk.
Oglej si celoten članek

Državna volilna komisija (DVK) je na današnji seji ugotovila uradne izide predsedniških volitev, na katerih je bil v drugem krogu za novega predsednika republike z večino veljavnih glasov izvoljen Danilo Türk. Novoizvoljeni predsednik, ki bo na tem mestu nasledil Janeza Drnovška, bo 22. decembra na slavnostni seji zaprisegel pred poslankami in poslanci, dan pozneje pa nastopil svoj petletni mandat.

Drugega kroga volitev 11. novembra se je od 1.720.174 volilnih upravičencev volitev udeležilo 58,46 odstotka volivcev. Oddali so 1.005.359 glasovnic, med katerimi je bilo 0,97 odstotka neveljavnih. Danilu Türku so namenili 677.333 oziroma 68,03 odstotka veljavnih glasov, njegovemu protikandidatu Lojzetu Peterletu pa 318.288 oziroma 31,97 odstotka veljavnih glasov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.